Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Крими

Възникнали произшествия на територията на ОД МВР -Враца

  13.07.2023 16:18
Възникнали произшествия на територията на ОД МВР -Враца

По характерни случаи

На 12.07.23г в с.Търнава автопатрул спират за проверка лек автомобил „Ауди“. От извършената проверка се установи, че рег. табелите на управлявания лек автомобил са с изтекъл срок на валидност. По случая е образувано Бързо производство и е уведомен дежурен Прокурор.

На 12.07.23г. в с.Соколаре е спрян за проверка мотопед без поставена рег. табела. По случая е образувано Бързо производство.

На 12.07.2023г. е получен сигнал, че в гр. Бяла Слатина неизвестен извършител е извършил кражба на велосипед. От проведените бързи издирвателни мероприятия е установен извършителя на кражбата като отнетия велосипед е върнат на собственика.

На 12.07.2023г в гр. Мездра автопатрул спират за проверка л. а Мазда. При извършената проверка на водача за употреба на наркотични вещества или техни аналози с техническо средство „Drug Test“, като същия е отчел положителен резултат за употреба на „амфетамин“. Същия е задържан за срок до 24 часа в РУ Козлодуй. По случая в РУ- Мездра е образувано Бързо производство.

На 12.07.2023г. в гр. Роман автопатрул спират за проверка л.а. Нисан управляван от неправоспособен водач. Съставен АУАН по ЗДВП и са свалени рег. табелите.

На 13.07.2023г. в град Козлодуй автопатрул спрат за проверка лек автомобил Ауди. При извършената проверка на водача за употреба на наркотични вещества или техни аналози с техническо средство „Drug Test“, като същия е отчел положителен резултат за употреба на „амфетамин“. Същия е задържан за срок до 24 часа в РУ Козлодуй. По случая в РУ-Козлодуй е започнато Бързо производство.

Безопасност на движението - данни за станали ПТП

На 12.07.2023 г. на изход гр. Враца посока гр. Криводол катастрофират лек автомобил „Ауди“ поради несъобразена скорост се блъска в завиващия на ляво багер.  Ранена е пътничката в автомобила която е с контузия в областта на главата и охлузвания в областта на ляво коляно освободена е за домашно лечение без опасност за живота. Водачите са изпробвани за употреба на алкохол с техническо средство Алкотест Дрегер, като пробите са отрицателни, изпробвани и за употреба на наркотични вещества или техните аналози с техническо средство DrugTest, като пробите са отрицателни. На водача е съставен АУАН.

На 12.07.2023г. в град Враца катастрофира лек автомобил Нисан, като блъска пресичащата на пешеходна пътека 72 -годишна жена от гр. Враца. Леко ранена е пешеходката, която е прегледана в ЦСМП-Враца с повърхностни рани в областта на дясната ръка, освободена е за домашно лечение без опасност за живота.Водачът е изпробван за употреба на алкохол с техническо средство Алкотест Дрегер, като пробата е положителна над 1,2 промила и за употреба на наркотични вещества с техническо средство DrugTest, като пробата е отрицателна. На водача е съставен АУАН и талон за медицинско  изследване. По случая в РУ Враца е образувано Бързо производство.

 На 12.07.2023г. в с.Крушовица, катастрофира лек автомобил “Форд“, и мотоциклет „Хонда”, като мотоциклетиста не спазва необходимата дистанция и се блъска в автомобила, след което пада на пътното платно. Ранен е моториста който е със счупване на лява подбедрица, счупена лява пред мишница и изкълчена лява лакътна става, Без опасност за живота. Водачите са изпробвани за употреба на алкохол с техническо средство Алкотест Дрегер, като пробите са отрицателни, изпробвани и за употреба на наркотични вещества или техните аналози с техническо средство DrugTest, като пробите са отрицателни. Уведомен е дежурен прокурор при Районна прокуратура-Враца, ТО-Оряхово Образувано е Досъдебно производство по описа на РУ Оряхово.