Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Видин

Община Видин раздава на гражданите минерална вода в жегите

  13.07.2023 16:16
Община Видин раздава на гражданите минерална  вода в жегите

Пред сградата на Общинската администрация на пл. „Бдинци“ преминаващите граждани могат да получат безплатно бутилка минерална вода. За тази цел е обособен пункт от 12:00 ч. до 14:00 ч. Община Видин провежда всяко лято акции за раздаване на минерална вода, когато от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) предупреждават за опасни горещини. Днес Видин е сред местата, където е обявен оранжев код за високи температури. Очаква се максималните температури да достигнат до 38° - 41°.

„Знаем какви са ползите от приема на вода. Организмът се хидратира, особено в периода на т.нар. „горещници“. Здравето и грижата за хората са приоритет и затова за поредна година Община Видин провежда тази инициатива. Служители от отдел „Хуманитарни дейности“ и от Общинския съвет по наркотични вещества и Превантивно-информационния център са на разположение на гражданите“ - коментира
Емилия Николова - началник отдел „Хуманитарни дейности“ към Общината.

Осигурено е достатъчно количество вода, като при необходимост ще бъде доставена и допълнително. Раздаването продължава и в петък в същия часови диапазон.

13.07.2023