Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Видин Спорт

Контролна среща на „Бдин“и сръбския „Тимок”Зайчар

  10.07.2023 16:38
Контролна среща на „Бдин“и сръбския „Тимок”Зайчар

Кметът на Видин д-р Цветан Ценков: „Община Видин ще търси варианти за финансиране на ОФК „Бдин-1923“

Това обяви видинският кмет по време на контролна среща на „Бдин“, играна на стадион „Георги Бенковски“. Видинският футболен клуб изигра последната си среща от лятната подготовка срещу отбора на сръбския „Тимок“ – Зайчар. В началото на мача бяха представени футболистите, които ще бъдат част от отбра през новия сезон във Втора лига.

На срещата присъстваха кметът на Зайчар Божко Ничич, кметът на Калафат Дорел Митулецу, заместник-кметът Светослав Скорчев, председателят на Общинския съвет Генади Велков, президентът на „Бдин“ Жоро Василев и други.

Кметът д-р Ценков обяви, че ще се търсят варианти за финансиране на клуба. Погасени са старите задължения на клуба. Благодарение на президента Василев „Бдин“ се развива нормално. „Чакаме бюджета и ще намерим сили да подкрепим тези страхотни момчета, които радват все повече нашите съграждани. Важно е и да направим модерен стадион какъвто има в Зайчар и Крайова“ – подчерта д-р Ценков. Намеренията на общинското ръководство са зоната около спортното съоръжение да бъде облагородена и да стане любимо място за спорт и отдих на видинчани.

9.07.2023