Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Крими

Информационен бюлетин на ОД МВР Враца

  05.07.2023 16:35
Информационен бюлетин на ОД МВР Враца

На 04.07.23г. около 12.00 часа в РУ –Бяла Слатина се е явил жител от града, който е заявил, че на същата дата около 11.00 часа от автомивка в Бяла Слатина, Н.И. е извършил кражба на мобилния му телефон на стойност 420 лв. От проведените бързи ПСД и Оперативно-издирвателни мероприятия се установи , че съпричастен към деянието е непълнолетно лице от с. Враняк. Мобилният телефон обект на кражбата е намерен и върнат на собственика. Образувано е Досъдебно производство. Уведомен е Дежурен прокурор при Районна прокуратура-Враца.

На 01.07.23г.в РУ-Бяла Слатина е образувано Досъдебно производство  по повод подадено жалба от жителка на гр. Бяла Слатина, която е заявила,  че на същата дата е била въведена в заблуждение от неизвестно лице, което и се е обадило на мобилният и стационарният й телефон, като й е казал, че синът й е блъснал жена на пешеходна пътека и се намира в полицията, като за да го освободят от полицията трябва да му плати парична сума в размер на 7000лв. Тъжителката е предала сумата на  лице с неизвестно МПС.      От проведените ОИМ на 03.07.23г. е установен лекият автомобил –Ауди А6, собственост на лицето на 27 г. мъж от с. Долни Цибър, криминално не проявен, не осъждан.  При последвали ОИМ  на същата дата лекия автомобил е спрян за проверка от екип на РУ-Б.Слатина. Установено е, че водач е собственика на автомобила и спътник криминално проявен мъж от гр. Козлодуй . При извършената проверка е установено, че водача пренася сума в размер на 22 000лв., които предава доброволно на органите на МВР, като посочва, че е получил  горепосочената сума от две възрастни лица в района на МБАЛ-Хр. Ботев гр. Враца.   За случая  е уведомено ръководството на ОД МВР Враца и след съгласуване с ГДНП са проведени бързи ОИМ със съдействието на ОД МВР Плевен, ОД МВР В. Търново и ОД МВР Русе, в следствие на които на главен път гр. Бяла- гр. Русе на отбивка находяща се на 1,8 кил. от изхода на гр. Бяла в посока гр. Русе е задържано в момент на приемане на пратка съдържаща парична сума лице на 34 г. от гр. Русе. Извършен е оглед,  при който са намерени и иззети мобилен апарат ползван от лицето и прозрачен найлонов плик съдържащ два броя хартиени плика с лого на банка ДСК съдържащи парична сума. При последвали ПСД-претърсване и изземване в гр. Русе обитаван от лицето са намерени и иззети парични суми в размер на  1200лв., 1200евро, 200 щатски долара и различни по вид златни накити. Тримата лица имащи отношение са задържани за срок до 24ч. в РУ-Б.Слатина. Работата по случая продължава.

На 04.07.23г към 23.40ч. на път с посока на движение  с. Борован  към гр.Б.Слатина само катастрофира като излиза вдясно по посока на движението си и пада на пътното платно мотор Хонда ВФР 800а  управляван от  37г. мъж от гр.Бяла Слатина. Водачът е изпробван за алкохол с Дрегер алкотест, който е отчел отрицателен резултат. Убити няма. Ранен е водача който е с извадена ключица на лява ръка, същият  е транспортиран за оказване на специализирана медицинска помощ в УМБАЛ „Г.Странски“ гр.Плевен . Причини-Несъобразена скорост с пътните условия.