Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Видин Спорт

Спортен клуб „Видапол“ организира благотворителен футболен турнир

  25.06.2023 22:57
Спортен клуб „Видапол“ организира благотворителен футболен турнир

Заместник-кметът Светослав Скорчев награди част от победителите в благотворителен турнир

За трета поредна година видинският полицейски спортен клуб „Видапол“ организира благотворителен футболен турнир на малки врати в памет на дългогодишния служител на Районно управление - Видин старши полицай Пламен Вълков – починал, докато изпълнява служебния си дълг. Спортната надпревара се проведе на 24-ти и 25-ти юни на стадион „Георги Бенковски“ със съдействието на ОП „Спортни имоти“. В надпреварата се включиха 16 отбора, разделени в четири групи.

Днес се играха полуфиналните и финалните срещи. След това се проведе и официалната церемония по награждаване на най-добрите футболисти. Купата за първо място отиде при отбора „Краси и приятели“. Тя бе връчена от заместник-директора на Областна дирекция на МВР – Видин Мирослав Милков. Заместник-кметът на Община Видин Светослав Скорчев награди класиралите се на второ място – футболистите от „Троянски кон“. Трети стана отборът на „Ботев“-Грамада, който бе награден от Лъчезар Лазаров - член на Управителния съвет на СК „Видапол“. На четвърто място се нареди отборът на РУ – Видин, който получи купата си от Мирослав Милков. Началникът на отдел „Охранителна полиция“ в МВР – Видин Петър Петров връчи приза за най-добър вратар на Християн Найденов. За голмайстор на турнира бе избран Александър Петров, който получи отличието си от Красимир Николов – член на Управителния съвет на СК „Видапол“. „Отборът на феновете“ бе удостоен с купата за феърплей от председателя на СК „Видапол“ Благомир Кънчев.

Бургаският спортен и футболен клуб „Свети Никола“ и председателят на клуба Павлин Ковачев са подкрепили каузата, предоставяйки за благотворителен търг футболна топка с автограф на Христо Стоичков. Фен артикулът бе продаден за 400 лева.

С едноминутно мълчание бе почетена паметта на Пламен Вълков. Средствата, събрани по време на турнира, ще бъдат дарени на деца на загинали служители на МВР от област Видин.  

25.06.2023

Последни
Анкета
Доволни ли сте от избора на новия български патриарх?

Резултати