Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Видин

Деца от Видин заминават на турнир в Испания

  20.06.2023 17:30
Деца от Видин заминават на турнир в Испания

Деца от спортната школа на „Реал Мадрид“ във Видин заминават на турнир в Испания

По този повод общо 10 възпитаници на спортното социално училище към Фондация „Реал Мадрид“, които ще участват в демонстративен турнир по футбол, се срещнаха днес със заместник-кмета на Община Видин Десислава Тодорова. Заедно с тях бяха координаторът на Фондацията за Видин Светлина Вълчева и треньорът Светослав Петков. На срещата присъства и Веселка Асенова – началник на Регионалното управление на образованието.

Десислава Тодорова приветства сърдечно малките футболисти: „Радвам се, че днес сте наши гости и отново ще спазим традицията да Ви поздравим преди отпътуването Ви. От името на кмета на Община Видин д-р Цветан Ценков и от свое име искам да Ви пожелая успешно участие в международния турнир „Копа Алма 2023", незабравими преживявания и нови приятелства. Община Видин се гордее, че сте възпитаници на първото по рода си спортно социално училище в България на Фондация „Реал Мадрид”. Сигурна съм, че давате всичко от себе си за най-популярния спорт - футбола. Ще продължаваме да подкрепяме спортната школа, както досега и нека любимата Ви игра носи прекрасни емоции!“. Тя отправи поздравления към треньорите и към всички, ангажирани със спортното училище за отличната съвместна работа, като им пожела на добър път.

Веселка Асенова също се обърна с приветствени думи към децата и изрази убеждението си, че предстоящото участие ще им донесе хубави емоции. „Покажете, че сте българи, че уважавате Вашите ръководители, себе си и страната си!“ – каза тя.

Координаторът на Фондацията за Видин обясни, че турнирът ще се проведе от 22 до 27 юни. Той няма състезателен характер. В него ще се включат 250 деца от 14 европейски отбора. Видинските представители ще участват също в Шоу на талантите, като представят театрален спектакъл, който показва уважението към семейството, към приятелите, към треньорите и усилието, което всеки един трябва да цени, за да постигне определена цел и най-вече работата в екип. По време на посещението е предвидена обиколка и разглеждане на културно-историческите забележителности на испанската столица. Светлина Вълчева отбеляза, че това е поредната покана, която Фондация „Реал Мадрид“ отправя към видинското училище. Тя благодари за труда и усилията на Светослав Петков и на останалите треньори, на Община Видин и лично на кмета д-р Ценков и на заместник-кмета Десислава Тодорова за съдействието, на целия екип на РУО – Видин и на Веселка Асенова, както и на заместник-председателя на 49-о Народно събрание Росица Кирова за безрезервната й финансова и морална подкрепа, на децата от школата и на техните родители.

От своя страна Светослав Петков също благодари на всички, които помагат на спортното училище и специално на Борис Ненов, който е главен координатор на проекта за България. Той заяви убеждението си, че от Фондацията оценяват добрата работа на спортната школа във Видин. „Реал Мадрид“ гледа с особена симпатия към нашето училище. След като миналата година успяхме да доведем и посланика на Испания във Видин, вече в школата на „Реал Мадрид“ никой не се съмнява, че ние сме сериозни и имаме неговата подкрепа. В разговор вчера той пожела успех на децата и се надяваме, че до края на годината ще ни посети отново. Имаме разговор и с една от легендите на „Реал Мадрид“ – Икер Касияс, да посети Видин и това ще е празник не само за нашия град, но и за любителите на футбола в цяла България“ – сподели треньорът.

        След срещата домакини и гости си направиха обща снимка за спомен.

20.06.2023