Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Култура

Балканската музика среща класиката със Симфониета -Враца

  19.06.2023 18:34
Балканската музика среща класиката със Симфониета -Враца

Балканската музика среща класиката, в концерта на 22-ри юни от 19.00 часа “Балканите и Европа”.

Колоритна програма с впечатляващ солист и диригент, очакваме тази седмица в градската концертна зала във Враца - суперуспешният румънски кларинетист Петру Пане, лауреат на множество международни конкурси и световният диригент Емир Нуханович, носител на наградата „Златна палка“ Италия и „Свобода“ за приноса му към хуманизма и правата на човека в Босна и Херцеговина, Европа и света.

Ще ги чуем, на 22-ри юни от 19.00 ч. в концерта „Балканите и Европа“ заедно със Симфониета-Враца във впечатляваща програма, с балканска премиера и класически шедьоври от Бетовен и Вебер.

В програмата: Емир Нуханович – “New World Dreams” (световна премиера), произведението е написано специално за този концерт и оркестър; Карл  фон Вебер – Концерт за кларинет и оркестър № 1 във фа минор; Лудвиг ван Бетовен – Симфония № 3 в ми бемол мажор „Ероика“

Билети на касата в Билетен център "Гъбката" (до хотел "Хемус"), тел. 0896718303, 0899827060. Попитайте за книжките-каталог на Симфониета-Враца, в които има много допълнителна информация за участващите музиканти, композитори и произведения, както и за новия „Културен чек за един училищен клас“.