Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Видин

В село Слана бара отпразнуваха Спасовден

  25.05.2023 21:33
В село Слана бара отпразнуваха Спасовден

Жителите на видинското селище отбелязват на този ден традиционния си празник. Гости на събитието бяха заместник-кметът на Община Видин Борислава Борисова и председателят на Общинския съвет Генади Велков.

За да почетат големия християнски празник Възнесение Господне (Спасовден), местното читалище „Съгласие-1936“ и кметството в Слана бара бяха подготвили тържество и програма с участието на духови оркестри и самодейни състави.

Борислава Борисова приветства събралите се на площада хора: „Поздравявам Ви за това, че поддържате живи традициите и ги предавате на идните поколения. Пожелавам Ви да сте здрави, да цари мир и любов в домовете Ви, да сте винаги заедно в делници и празници”. След това Борисова поднесе поздравителен адрес от името на кмета на Община Видин д-р Цветан Ценков на Толя Иванова, кметски наместник на селото.

Генади Велков също поздрави хората с отбелязването на Спасовден и подчерта, че благодарение на усилията на г-жа Иванова и на подкрепата на Община Видин селото се превръща във все по-добро място за живеене.

За доброто настроение на всички присъстващи се погрижиха музикантите от Градски духов оркестър – Видин при Общински културен институт „Дунав”, оркестър „Хармония“, танцови състави от читалище „Феникс-2020”, гр. Дунавци, от селата Буковец и Иново. Домакините от НЧ „Съгласие-1936“ поканиха всички самодейци и присъстващи да се хванат на общо хоро.

Спасовден е подвижен празник и се чества винаги на 40-тия ден след Възкресение Христово. Тази година се отбелязва на 25 май.

25.05.2023

Последни
Анкета
Ще оцелее ли правителствената сглобка до края на 2024 година?

Резултати