Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Крими

Окръжен съд – Враца остави в ареста мъж, обвинен в държане на наркотици

  23.05.2023 15:07
Окръжен съд – Враца остави в ареста мъж, обвинен в държане на наркотици

Окръжен съд – Враца остави в ареста мъж, обвинен в държане с цел разпространение на наркотици

Врачанският окръжен съд днес постанови да бъде взета най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Д. Д. Той е привлечен в качеството на обвиняем от Окръжна прокуратура – Враца за това, че на 19 май т. г. във Враца, в нарушение на Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите, е държал високорискови наркотични вещества с цел разпространение – престъпление по чл. 354а, ал.1, предл.1, пр.4, НК. За това деяние законодателят е предвидил наказание "лишаване от свобода" от две до осем години и глоба от 5 000 лв. до 20 000 лв.

След като взе предвид материалите, събрани в досъдебното производство, разгледа доводите, залегнали в искането на прокуратурата, както и аргументите на страните, съдът постанови спрямо Д. Д. да бъде взета най-тежката мярка за процесуална принуда „задържане под стража“, тъй като са налице всички, изискуеми от закона предпоставки за това. Съдът прецени, че за обвиняемия е налице обосновано подозрение за съпричастността му към деянието, в което е обвинен, както и че съществува реална опасност Д. Д. да извърши друго престъпление и/или да се укрие.

Определението на Врачанския окръжен съд подлежи на незабавно изпълнение. Определението може да се обжалва и протестира в тридневен срок пред Софийския апелативен съд.

Последни
Анкета
Ще оцелее ли правителствената сглобка до края на 2024 година?

Резултати