Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Култура

Георги Тошев представя във Враца книгата "Стефан Данаилов. Игра на живот"

  21.05.2023 15:08
Георги Тошев представя във Враца книгата \

Регионална библиотека „Христо Ботев“ – Враца и издателство „Книгомания“ представят Георги Тошев с книгата „Стефан Данаилов. Игра на живот“ и филма „Ламбо от София“.
Срещата с журналиста, продуцент, автор и водещ на телевизионни поредици ще се проведе на 22 май, от 18 ч. в приятната атмосфера на Q bar във Враца.

Книгата „Стефан Данаилов. Игра на живот“ от журналиста Георги Тошев е в чест на 80-годишнината от рождението на легендарния български актьор, която се навърши на 9 декември 2022 г.

За биографичното издание „Стефан Данаилов. Игра на живот“ Георги Тошев разказва, че това е съвсем различна книга от автобиографичната „Романът на моя живот“ (изд. „Книгомания“). „Игра на живот“ е много по-голяма биография и тя стъпва изцяло на личен архив, на свидетелствата на хората, които аз наричам бекстейдж. За първи път проговаря Мишо – човекът, който започва да работи при Мастера като охрана и остава до последно с него. През Невяна Малчева, която 40 години е била до Стефан и като секретарка, и като асистент, и като началник кабинет, но това е и 40 години приятелство. (...) В книгата се публикуват и 50 нови снимки от архива на Росица Обрешкова, от личния му архив, от Държавния архив“.

„Игра на живот“ е книга за и от Стефан Данаилов. За любовта и липсата на любов, за огромния копнеж по срещата с другите, по киното и театъра.
„Игра на живот“ се вглежда в детайлите от едно човешко пътуване във времето. Автобиографичен повей, който минава през несигурното присъствие на собственика на истории, разказани от другите. Лична история, която се превръща в история на едно пъстро общество от чудаци, вече на изчезване.