Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Култура

Врачанският театър отговори на Община Враца

  19.05.2023 17:42
Врачанският театър отговори на Община Враца

Право на отговор!

От болната на здравата глава

Изключително невярна и манипулативна информация се появи днес в прессъобщение на Община Враца.

 Проблема с фасадата на врачанския театър започна от момента, в който Кмета на града разположи под колоните на театъра съоръжения за скейтборд, въпреки, че това е  най-неподходящото място в града за тези занимания. Това не само доведе до драскане по фасадата, но и до чупене на стъклата и камерите за видео наблюдение в нощните часове, след употреба на алкохол и други вещества.  Тези щети  не еднократно сме възстановявали.

Въпреки многократните писма до  Община – Враца и разговори с нейното ръководство, въпреки реакцията на полицията след нашите сигнали, както и опитите на нощната охрана да предпази сградата, нещата останаха непроменени. Младежите заплашваха, че „ще се оплачат на Кмета”.  

Безброй пъти сме измествали съоръженията от входа на театъра и те бяха връщани обратно. Огромния шум пречеше на работата в сградата, а публиката влизаше прескачайки съоръженията.

След като Община-Враца, която е собственик на сградата не намери сили и начин да се справи с този проблем, сега е редно да отдели средства за неговото решение.

Намираме за крайно некоректно  излизането с такива съобщения и раздаване на оценки за ръководството на театъра, когато в града  се провежда международен фестивал, който Община – Враца за първи път от провеждането му  не подкрепи финансово.

Що се отнася до нашите гости от чужбина и България, както и нашата публика, те са свикнали с тази картина тъй като тя е вече за трета година,  но са възхитени от техническото състояние на сцените, професионализма на екипите в театъра и от  репертоара на фестивала.

От ръководството на ДКТ-Враца