Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Спорт

„Ботев” Враца и „Спартак” Варна завършиха наравно 1:1

  13.05.2023 22:21
„Ботев” Враца и „Спартак” Варна завършиха наравно 1:1

Отборите на „Ботев” Враца и „Спартак” Варна завършиха наравно 1:1 в двубой от първия плейофен кръг на Първа лига.

„Соколите“ откриха резултата на стадион „Христо Ботев“ във Враца в осмата минута, когато след скоростна контраатака Денис Баланюк бе изведен с дълго подаване от половината на варненци по левия фланг на нападението. Вратарят на домакините Красимир Костов тръгна да пресича подаването, но Баланюк пусна успоредно подаване на границата на наказателното поле, което бе умишлено пропуснато от Лерой Микелс и топката стана притежание на Румен Руменов, който с мощен изстрел се разписа в горния десен ъгъл на вратата.

„Ботев” Враца получи отлична възможност да възстанови равенството четвърт час преди края редовното време, когато Даниел Генов бе изведен отдясно в пеналтерията на „Спартак” Варна, Александър Цветков го фаулира и бе отсъдена дузпа в полза на състава на Даниел Моралес. Потърпевшият Генов стреля от „бялата“ точка, но шутът му, който бе насочен в долния десен ъгъл на вратата, бе отразен от стража Кристиано Фигейредо.

Все пак „зелените“ стигнаха до изравняване в 89-ата минута чрез резервата Красимир Тодоров, който бе намерен в наказателното поле с подаване по земя от левия фланг и с изстрел от движение футболистът на „Ботев” Враца прати топката в далечния долен ляв ъгъл на вратаря Фигейредо.

В класирането „Ботев” Враца заема 12-ата позиция с актив от 29 точки, докато „Спартак” Варна е последен с едва 18 пункта от 31 изиграни срещи.