Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Крими

Врачанският окръжен съд наказа мъж, подкупил полицай

  10.05.2023 15:58
Врачанският окръжен съд наказа мъж, подкупил полицай

Врачанският окръжен съд произнесе осъдителна присъда на И. М. за това, че подкупил полицай. Съдът го призна за виновен в това, че на 12.05.2022 г. в гр. Враца е дал дар от 10 лв. на старши полицай от Районното управление – Враца, за да не му състави акт за установяване на административно нарушение. При полицейска проверка било установено, че в оборудването на лекия автомобил „Фолксваген Голф“, управляван от подсъдимия, липсват аптечка, обезопасителен триъгълник, светлоотразителна жилетка, а пожарогасителят не е преминал технически преглед, което е административно нарушение по чл.139, ал.2, т.1-4 от Закона за движение по пътищата. Полицаят уведомил И. М., че ще му състави акт за допуснатите нарушения на закона и отишъл в служебния автомобил за съставяне на акта. През отворения прозорец на служебния автомобил подсъдимият подал на полицая документите за платена застраховка „Гражданска отговорност“, като вътре в тях бил поставил 10 лв. и при подаването казал: „Ето ми гражданската и да се почерпите...". Полицаят взел документите, констатирал наличието на банкнотата, сигнализирал за случая в Районно управление – Враца и изчакал идването на дежурната оперативна група.

За извършеното престъпление Окръжен съд – Враца наложи на И. М. наказание една година „лишаване от свобода“ и глоба от 500 лева в полза на държавата. Съдът отложи изтърпяването на наказанието "лишаване от свобода" с изпитателен срок от три години. Банкнотата, обект на престъплението, е отнета в полза на държавата.

Присъдата на Врачанския окръжен съд не е окончателна, а може да бъде обжалвана или протестирана в законоустановения срок пред Софийския апелативен съд.

Последни
Анкета
Ще оцелее ли правителствената сглобка до края на 2024 година?

Резултати