Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Култура

"Мост на небесата" - тържествен пасхален концерт на Божия мост

  07.05.2023 21:15
\

Пасхален благотворителен концерт ще се състои на „Божия мост”- мистичния  природен феномен край врачанското село Лиляче. Третото издание на концерта ще бъде на 20-ти май 2023 година /събота/  в гората пред каменния природен мост. Ще можете да се насладите на тържествени църковнославянски песнопения, на палитра от красиви фолклорни песни, на шедьоври от класическата музика, на рецитали на текстове от Свещеното Писание и слова на светци, приказно обрисувани от специализирано художествено осветление и 3D мапинг.

През деня на поляната пред входа на пещерата можете да опитате вкусна врачанска кухня, езда, стрелба с лък или издигане с топловъздушен балон. Ще бъдат представени различни занаяти, както и много местни производители на млечни и месни продукти, вино, мед и др.

От 16:00 ч Прабългарска школа за оцеляване “Бага-Тур” ще представят един от своите емблематични спектакли.

С участието на  Деси Добрева; Гуна Иванова; Ива и Велислава Костадинови; Ансамбъл "Българе"; Класически ансамбъл „Кварто” и приятели ; Женски хор “Нуша” с диригент и солист Нели Андреева; Оркестър при ансамбъл "Филип Кутев"; Веселин Калановски; Янко Лозанов; Галя Димитрова; Пламен Пламенов Мирянов; Оркестър при ансамбъл “Филип Кутев” ;  БАГА-ТУР и много други.

Част от средствата, събрани от продажбата на билети за събитието, ще дарим за изграждането на Параклис “Свети Дух” в района на “Божия мост”.

За всички зрители са предвидени места за сядане.
Препоръчваме удобни обувки за лек планински терен, както и топли дрехи, съобразени с по-ниските температури в района.

Билети можете да намерите в мрежата на Ивентим.