Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Култура

Фолклорен събор „Леденика“ ще бъде под патронажа на ЮНЕСКО

  27.04.2023 18:23
Фолклорен събор „Леденика“ ще бъде под патронажа на ЮНЕСКО

Фолклорен събор „Леденика“ ще бъде под патронажа на Регионален център на ЮНЕСКО

Поредното издание на Национален фолклорен събор „Леденика“ ще се проведе под патронажа на Сдружение „Регионален център за опазване на нематериалното културно наследство в Югоизточна Европа под егидата на ЮНЕСКО“.

Споразумението за сътрудничество подписаха кметът Калин Каменов и изпълнителният директор на Регионалния център д-р Ирена Тодорова.

„Основната цел на фолклорния събор „Леденика“ е възраждането на българските обичаи и традиции. С всяко следващо издание на форума броят на желаещите да участват в културната програма, както и на посетителите се увеличава. Вярвам, че съвместното сътрудничество с Регионалния център на ЮНЕСКО ще допринесе за надграждането на фестивала“ – коментира кметът Каменов.

Изпълнителният директор на Сдружението д-р Ирена Тодорова заяви, че добрите взаимоотношения с Община Враца ще са основата при реализирането на бъдещи съвместни проекти.

На срещата присъстваха още: заместник-кметът Александър Владимиров и експертът от Центъра с ресор „Международна дейност“ – Чаяна Истаткова.

Unesco Centre Sofia е един от седемте в света и обхваща дейността на 16 държави в Югоизточна Европа.

Последни
Анкета
Къде ще прекарате Великденските празници?

Резултати