Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Крими

Обвиняеми за саморазправа и закани с убийство отиват на съд

  26.04.2023 21:27
Обвиняеми за саморазправа и закани с убийство  отиват на съд

Обвиняеми за саморазправа с причиняване на телесни повреди и закани с убийство в гр. Враца са предадени на съд с обвинителен акт на Районна прокуратура - Враца

            Районна прокуратура – Враца внесе за разглеждане в съда обвинителен акт срещу С.О. (на 63 години) и Сп.О. (на 35 години) – баща и син, привлечени към наказателна отговорност за извършени от тях престъпления – закани с убийство и причиняване на телесни повреди.

            Живеещата на ул. „Росица“ в гр. Враца А.М. и нейните съседи – семейството О., били в отдавнашни конфликтни отношения, свързани с претенции за шум и паркиране на автомобили на улицата.

            Около 03,00 ч. през нощта на 05.05.2021 г. С.О. се събудил от шум, предизвикан от изхвърляне на стъклени отпадъци в близкия контейнер. Той се възмутил и се насочил към имота на съседката А.М.

            С помощта на стълба мъжът се оказал в непосредствена близост до прозореца на спалнята й, удрял по него, викал, обиждал я и я заплашвал. Тя много се притеснила и се обадила на приятелката си Н.И., която незабавно дошла с баща си И.И.

С.О. насочил агресията и към тях, заплашвал с убийство, размахвал метален предмет.

Междувременно на местопроизшествието дошъл и синът му Сп.О., носейки метална тръба. С нея нанесъл няколко удара в областта на главата на И.И., вследствие на което мъжът паднал. Нападателят затиснал врата на пострадалия и го заплашил с убийство.

Предприетата от С.О. и Сп.О. саморазправата продължила. На И.И., Н.И. и А.М. били нанесени различни по тежест телесни повреди.

            След постъпил сигнал на място пристигнали екипи на полицията и на спешна медицинска помощ.

            По делото са били извършени съдебномедицински експертизи. От заключенията им е видно, че счупването на челюст на И.И. било причинено по начин, особено мъчителен за него и с особена жестокост. Вследствие на побоя Н.И. била с фрактури на ръката. От нанесените удари с метален предмет А.М. получила разкъсно-контузна рана в слепоочната област на главата, множество кръвонасядания в различни части на главата и тялото.

            Предстои делото да продължи в съда.

Последни
Анкета
Ще оцелее ли правителствената сглобка до края на 2024 година?

Резултати