Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Политика

Деница Симеонова организира конкурс „Млад европеец”

  25.04.2023 21:53
Деница Симеонова организира конкурс „Млад европеец”

Народният представител от „Продължаваме промяната” Деница Симеонова организира конкурс „Млад европеец”. Ето какво споделя депутатът от Враца на своята страница във Фейсбук:

„Един от личните ми приоритети в 49-тото Народно събрание е повишаване на информираността на младите хора в България по европейските въпроси. Във връзка с това и по повод Деня на Европа, който отбелязваме на 9 май, организирам конкурс за младежи, които да споделят своите идеи за бъдещето на Европа .

Каня млади хора на възраст 18-25 години с интерес към бъдещето на Европа и европейските политики и кауза, за която се борят (напр. опазване на околната среда) да запишат 3-минутно видео на една от двете теми:

- Три причини защо се чувствам европеец

- Как си представям Европейския съюз и България след 10 години?

Ще наградя и поканя десетимата автори с най-интересни и креативни видеа в Народното събрание, за да се запознаят лично с дейността на парламента и моята работа тук. С победителите ще дискутираме в парламента бъдещето на Европа, ролята на младите хора и европейските младежки политики.

Надявам се чрез участието си в конкурса младежите да повишат знанията си за парламентаризма, членството на България в Европейския съюз и функционирането на Съюза.

Очаквам да бъдете креативни, искрени и вдъхновяващи! Изпратете видеото на имейл [email protected] като посочите две имена, възраст, местожителство и коя е вашата кауза в срок до 5 май 2023 г.”

Последни
Анкета
Къде ще прекарате Великденските празници?

Резултати
>