Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Бизнес

Община Мездра с награда на изложение „Културен туризъм“ 2023

  25.04.2023 17:03
Община Мездра с награда на изложение  „Културен туризъм“ 2023

 Община Мездра с награда за успешно представяне на Международното туристическо изложение „Културен туризъм“ 2023

Община Мездра и Археологически комплекс „Калето“ представиха гр. Мездра като една от развиващите се и атрактивни дестинации за културен туризъм в България на XVIII Международно туристическо изложение „Културен туризъм” (XVIII International Tourism Fair „Cultural Toutism“).

Със самостоятелни щандове в тазгодишното издание на форума, който се проведе във Велико Търново, взеха участие 28 общини от цялата страна, които представиха туристическите продукти на своите региони - историческо наследство, фестивали и други културни събития, фолклорни празници, кулинария, винарство и т. н. Сред гостите от чужбина бяха представители на Гърция, Индия, Йордания, Палестина, Румъния, Северна Македония и Южна Корея.

Организатор на събитието е Община Велико Търново в партньорство с Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти и Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация и с подкрепата на Министерството на туризма.

В продължение на четири дни на щанда на Община Мездра, който беше оформен като своеобразен „открит урок по история“, посетителите на специализираното туристическо изложение имаха възможност да се запознаят с традициите, бита и културата на средновековните българи.

 В знак на признание Община Мездра и нейният екип получиха от организаторите на туристическия форум награда за успешно представяне - почетна грамота и плакет.

„Основната цел на участието ни в „Културен туризъм“ 2023 е да привлечем нови участници в утвърдилия се вече като традиционен Фестивал на средновековните традиции, бит и култура „Калето - Мездра“, който тази година ще се проведе на 13-и и 14-и май, каза по време на награждаването Павел Петров, ръководител на Археологически комплекс „Калето“. А така също да „отворим“ „Вратата към Северозапада“ за посетители, които никога не са идвали в Мездра и в нашия край.“

Това е второ участие на Община Мездра на Международното туристическо изложение „Културен туризъм”. При първото си участие през 2017 г. тя беше отличена с награда за дебютант на изложението.

Последни
Анкета
Ще оцелее ли правителствената сглобка до края на 2024 година?

Резултати