Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Култура

Премиера на дебютната книга със стихове за деца на Йото Йотов

  10.04.2023 15:26
Премиера на дебютната книга със стихове за деца на Йото Йотов

 Премиера на дебютната книга със стихове за деца на Йото Йотов се състоя в Мездра

По инициатива на Литературен клуб „Христо Ботев“ при НЧ „Просвета 1925“ - гр. Мездра в Читалищната библиотека се състоя представяне на дебютната книга със стихове за деца на Йото Йотов, която носи интригуващото заглавие „Палавият Ванко, Шаро, Маца Писана, Кума Лиса и останалите…“. Премиерата уважиха близки, приятели и събратя по перо на автора, който е роден преди 77 лета в с. Царевец, но десетилетия наред живее и работи в гр. Мездра.

Председателят на Литературен клуб „Христо Ботев“ Светла Дамяновска представи накратко Йото Йотов, а секретарят на клуба Павлина Русева и самият автор прочетоха избрани стихове от книгата.

Редакторът на „Палавият Ванко…“ Кирил Радовенски направи обстоен анализ на съдържанието на поетичната книга, като подчерта остроумните и сполучливи находки на автора.

„Определено смятам, сподели Радовенски, че тази книга ще предизвика интерес у най-малките, които, дори да не могат да четат, ще слушат с интерес и вълнение прочетеното от своите учителки, родители, баби и дядовци и ще съпреживяват случките за Палавия Ванко, Шаро, Баба Меца, Кума Лиса, Кумчо Вълчо, Маца Писана и всички останали герои.“

На премиерата стана ясно, че Йото Йотов подготвя втора поетична книга - този път със стихове за възрастни, която ще излезе от печат в обозримо бъдеще.

Авторът отговори на въпроси на присъстващите за своя живот и творчество, след което раздаде автографи.

Кирил РАДОВЕНСКИ

Снимки: Павел Петров

Последни
Анкета
Къде ще прекарате Великденските празници?

Резултати