Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Крими

Разкрити престъпления на територията на област Враца

  23.03.2023 13:48
Разкрити престъпления на територията на област Враца

За времето от 06.00ч. на 22.03.2023г. до 06.00ч. на 23.03.2023г., на територията на ОД МВР Враца  е проведена специализирана операция с цел противодействие на престъпността, обществения ред, предотвратяване на нарушения на изборното законодателство и извършването на престъпления против политическите права на гражданите. Операцията е проведена съвместно със служители на ЗУ „Жандармерия“, Регионална дирекция по горите, РСПБЗН.  В хода на операцията са извършени проверки на 35 търговски обекта, 28 питейни заведения, 8 заложни къщи, 399 лица и 229 автомобила. Образувани  са 5 досъдебни производства за различи по вид престъпления, продължава работата по 29 заявителски материала. Задържани са 8 лица. Проверени са 13 сигнала по чл.167-169 от НК, против политическите права на гражданите. По закона за движение по пътищата са съставени 21 акта и 108 фиша.

Разкрити престъпления  на територията на РУ Враца

В апартамент в ж.к. „ Дъбника“ в гр.Враца са намерени и иззети сгъвки съдържащи суха зелена на цвят листна маса и съцветия от канабис с общо тегло около 115 грама. Образувано  е досъдебно производство.

В село Баница  е установено лицето откраднало телевизор от частен дом в селото.

В село Галатин е разкрит извършител на кражба на видеокамера от кафе-аперитив и 30 лева от същото заведение.  

В село Баурене е разкрита кражба на 3 овце  и 1  коза от кошара в селото. Деянието  е извършено от 30-годишен жител на същото село.

           В  гр.Криводол е установен  неправоспособен водач на лек автомобил, който шофирал МПС с регистрационни табели издадени за друг автомобил.

            В землището на село Горно Пещене е установен жител на гр. Враца, в момента на незаконни археологически разкопки. Иззет металдетектор.

            Разкрити престъпления на територията на РУ Бяла Слатина

В гр. Бяла Слатина  е установен водач на лек автомобил, който шофирал след употреба на амфетамин и метамфетамин.

Установени са лицата извършили противозаконно отнемане на автомобил в село Тлачене. Деянието е извършено от две непълнолетни лица, криминално проявени. Автомобилът е открит и върнат на собственика.Образувано  е досъдебно производство.

Разкрити престъпления на територията на РУ Мездра

В магазин в гр. Роман са намерени  и иззети цигари без акцизен бандерол. При последвала проверка в жилището на търговеца са открити 144 кутии цигари без български акцизен бандерол. Образувано  е досъдебно производство.

В гр. Роман  е намерен и върнат велосипед, откраднат на същата дата от жител на  града.

            В село Камено поле  е установено лице откраднало мотофреза, казан, водна помпа и др. уреди от частен имот.

            Разкрити престъпления на територията на РУ Козлодуй

В село Ботево са  установени лицата, които в периода от 15.02.2023г. до 20.03.2023г. от частен имот в селото извършили кражба на: 30метра ел.проводник, кухненски  прибори и мебели, ел.кабели и др. Деянието  е извършено от двама жители на село Софрониево.

В частен имот в село Ботева са намерени  и иззети 4 куб.метра дърва за огрев, без документ за произход.

 

 

 

Последни
Анкета
Ще оцелее ли правителствената сглобка до края на 2024 година?

Резултати