Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Образование

Медали за ученици от ППМГ-Враца в състезанието „Финансова грамотност“

  22.03.2023 16:54
Медали за ученици от ППМГ-Враца в състезанието „Финансова грамотност“

Медали за ученици от ППМГ „Акад. Иван Ценов“ от Националния кръг на състезанието „Финансова грамотност“. Възпитаниците на гимназията за пореден път показаха високи резултати , като се завърнаха с два сребърни и един бронзов медал.

Калоян Сираков от 5 клас  и Павлин Лалковски от 12 клас спечелиха сребърни медали, а Денислав Ценов от 7 клас – бронзов. Националното състезание „Финансова грамотност“ е за ученици от V до XII клас и се организира от Министерство на образованието и науката.

 Допуснати за национален кръг от страната бях 300 ученици, от които 11 от ППМГ „Акад. Иван Ценов“ – Враца. Учениците класирали с в челната десетка на състезанието са: Валери Ташев от 6 клас – 5 място, Димитър Ангелов от 6 клас – 10 място, Теодора Христова от 7 клас – 8 място, Никола Дебърски от 8 клас – 4 място, Деница Йорданова от 10 клас – 6 място. Грамоти за добро представяне получиха и учениците Даниел Скретинг  и Цветелина Цветанова от 5 клас и Давид Иванов от 6 клас.

Учителите подготвили учениците за състезанието са: Галя Петрова, Ангелина Банчева, Калин Конов, Веселка Вълова и Нели Симеонова.

Последни
Анкета
Ще оцелее ли правителствената сглобка до края на 2024 година?

Резултати