Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Избори

Водачът на "Продължаваме Промяната – Демократична България" от Враца

  15.03.2023 14:31
Водачът на \

Водачът на "Продължаваме Промяната – Демократична България" от Враца: Има как България да стане справедлива, европейска и модерна държава

“Коалиция "Продължаваме Промяната – Демократична България" заедно с граждански движения, неправителствени организации, професионални сдружения и стотици свободни, мислещи граждани се обединихме и казахме на българите: „Има как“. Има как България да стане наистина справедлива, европейска и модерна държава. И това не е патетика, а битка за връщане към нормалността”, това заяви в интервю водачът на коалиция "Продължаваме Промяната - Демократична България" в 6 МИР Враца Деница Симеонова.

“Очакваме да внесем в парламента необходимата сила за необходимата промяна”, казва Симеонова, която предвижда обединението да има убедително и стабилно мнозинство, което да диктува дневния ред с истинските цели на обществото и на нашата европейска държава. “Толкова много от времето на България беше изядено заради партийни щения и всякакви, меко казано, институционални деформации и интриги, че наистина е време - 16 години след влизането ни в Европейския съюз, да станем нормална европейска държава”, посочва кандидатът.

Коалицията залага в политиките си стратегия за преодоляване на демографската криза в България, която е особено видима тук в Северозапада. Според данните от последното преброяване, населението в Северозападна България се е стопило с близо една-четвърт.

“Необходими са целенасочени политики, за да излезем от тази криза. За да се спре обезлюдяването и да се създадат по-добри условия за живот, целим да създадем възможност за получаване на висше образование в Северозападния регион - т.нар. Северозападен университет. Така ще осигурим всички основни специалисти за региона, включително учители, медицински специалисти, икономисти и инженери”, коментира Симеонова.

Сред приоритетите в програмата на коалицията е да бъдат инвестирани 50 милиарда лева поравно в Северна и Южна България и да бъде подкрепен бизнеса, за да се увеличат доходите и да се намали разликата в заплащането между София и останалите региони на страната, между българите и европейците. От "Продължаваме Промяната – Демократична България" потвърждават, че ще продължат политиките си, свързани с подкрепа на младите семейства и младите майки.

“Важно е да изразим своя вот на 2 април, защото има как! Наистина има как да успеем заедно - обединените сили на справедливите каузи, „Продължаваме Промяната“, „Демократична България“, зелените, земеделците, стотиците съмишленици-спасители на деца, на правата на ромите, на насилвани хора и бизнеси, на градовете ни, на болници и национални паметници, на къщи-паметници на културата... Има как да успеем за и заради България. Страната ни да стане нормална европейска държава, българите да живеем нормално, да си върнем вярната посока”, е призивът на врачанката Деница Симеонова, която за трети път води листа на “Продължаваме Промяната” в региона.

Последни
Анкета
Ще оцелее ли правителствената сглобка до края на 2024 година?

Резултати