Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Култура

Мадлен Алгафари и пролетна изложба представят в библиотеката във Враца

  12.03.2023 18:07
Мадлен Алгафари и пролетна изложба представят в библиотеката във Враца

Дни преди да настъпи пролетта, цветно настроение в библиотеката ще донесат картините на художничката Феня Каранейчева и срещата със слънчевото момиче от Враца - психотерапевтът и писател - Мадлен Алгафари.

На 15 март (сряда) Читалнята на Регионална библиотека „Христо Ботев“ - Враца ще се изпълни с красота от творчеството на двете дами.

В 17.30 ч. в града ще пристигне известната психотерапевтка Мадлен Алгафари, за да представи новата си книга „…И заживели щастливо…“.
„И заживели щастливо е книга за личната отговорност. Щастието не се продава на килограм, нито подарява. Приказните герои преминават изпитания, за да заживеят щастливо. А заживееш ли щастливо, минаваш успешно през изпитанията”, казва за книгата си авторката.

На повече от 800 страници Алгафари разглежда теми, вълнуващи и засягащи почти всеки човек. В нея се говори за флирта, за избора на партньор, за очакванията в двойката, съвместимостта на характерите, грешките в партнирането, взаимната подкрепа и кризите в отношенията, за изневярата и ревността, прошката и втория шанс. Отделено е внимание на токсичните и отворените връзки, сексуалността, самотата, етапите на връзките, балансирането между работата и личния живот, освобождаването от минали травми, вярата в щастието и др.

Мадлен Алгафари завършва Езиковата гимназия във Враца. Дипломира се в СУ „Св. Климент Охридски” със специалност „Психология” и едновременно в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов” със специалност „Режисура за драматичен и куклен театър”. След дипломирането си работи в БНТ като редактор и водещ. През 2003 г. Алгафари издава първата си книга „Мира нямам”, а след нея още над 10 заглавия, сред които „Вяра имам”, „Всички можем да летим”, „Приказки за пораснали деца”, „Как да се разболяваме качествено”, „От какво ще кажат другите до какво избирам аз”, „Чувствам, следователно съм”, „Пътят на сърцето”, „Поправителен за родители - неверните вярвания за възпитанието” и др.

Мадлен е член на Българската асоциация по психотерапия, на Европейската асоциация по психотелесна терапия, на Управителния съвет на Института за психотелесна терапия, главен редактор на световното списание по психотелесна терапия IBPJ, издавано от Европейската и Американската асоциации по психотелесна терапия.
Омъжена е за режисьора Нидал Алгафари, с когото имат дъщеря и син.

Минути преди началото на срещата, в 17 ч., ще бъде официално открита изложбата „Пролетни нюанси“, която включва 14 картини, рисувани с акрил и смесени техники.
Автор на творбите е Феня Каранейчева от Мездра.
Картините са с пролетна тематика, носят светлина, пъстрота и зареждат с енергия и позитивизъм.
"Посланието ми към всички, които ще посетят изложбата е да бъдем един за друг мотивация, а не проблем! Да се подкрепяме и да си помагаме. Пролет е, нека всичко, до което се докосваме носи усмивки, топлина и подкрепа", каза авторката на изложбата.

Последни
Анкета
Ще оцелее ли правителствената сглобка до края на 2024 година?

Резултати