Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Спорт

„Левски” победи „Ботев” Враца с 2:0

  11.03.2023 20:09
„Левски” победи „Ботев” Враца с 2:0

„Левски” записа втора поредна победа в елита. "Сините" се наложиха с 2:0 над „Ботев” Враца в мач от 23-ия кръг, игран на "Герена".

Съставът на Станимир Стоилов бе по-класният на терена и владееше инициативата през целия двубой. Първото попадение стана дело на Уелтън, който не се беше разписвал от почти половин година.

Срещата започна любопитно. Още в 3-ата минута, при изпълнение на корнер на "сините", Да Силва игра с ръка в наказателното поле. Съдията Драганов прегледа ситуацията и отсъди - дузпа. Андриан Краев застана зад топката, но стреля встрани от вратата.

Последва силна игра за домакините. Ивелин Попов намери много добре Роналдо отдясно, той пусна към Рикардиньо около точката на дузпата, но там играч на „Ботев” Враца изби и не позволи на нападателя на домакините да открие.

В 24-ата минута, Цунами отне от Маринов, подаде към Краев, който асистира на Уелтън. Бразилецът пое топката отляво и с второто си докосване стреля с десния крак в далечния ъгъл за 1:0. Две минути след като отбеляза гол, Уелтън отне топката, напредна, освободи се от няколко противника и стреля към далечния ъгъл, но малко над напречната греда.

В 40-ата минута, "сините" затвърдиха надмощието си на терена с втори гол. Петрис нахлу в наказателното поле отдясно след като бе изведен от Рикардиньо и защитникът стреля към далечния ъгъл, оставяйки безпомощен Костов за 2:0. През втората част „Левски”  продължи да владее инициативата.

В 55-ата минута, Уелтън овладя загубена от Петко Ганев топка след като стъпи накриво. Бразилецът продължи и сам срещу Костов и опита да го прехвърли, но не успя да се справи със задачата да направи 3:0.

В 67-ата минута, Цунами центрира в наказателното поле, където Ивелин Попов стреля с глава, но вратарят Костов улови. В последните минути на мача гостите опитаха натиск, но така и не създадоха чисти голови положения.

След този мач, „Левски” е на 4-ото място с 38 точки, а „Ботев”  Враца е на 12-ата позиция с 22 точки.

Източник - https://topsport.bg//

 

Последни
Анкета
Ще оцелее ли правителствената сглобка до края на 2024 година?

Резултати