Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Монтана

Община Монтана стартира строителната си програма за годината

  03.03.2023 12:35
Община Монтана стартира строителната си програма за годината

Седмица след приемането на  прогнозния бюджет започнаха текущите ремонти на улиците в осем от селата на Община Монтана, съобщи кметът Златко Живков. Това са Студено буче, Войници, Вирове, Безденица, Габровница, Благово, Николово и Долно Белотинци. Вече се работи и по изкърпването на междуселските пътища от ІV клас.

Направен е авариен ремонт на читалището в село Винище. Тази година са отделени средства за още две  читалища – Николово и Габровница. И в двете вече  се работи вътрешната част, ще бъде закупено и ново обзавеждане. До месец и половина се очаква да бъде завършен храмът в село Крапчене.

В град Монтана започна поредният етап от изографисването на храм Свети Дух. В бюджета за него са отделени 254 хиляди лева.

Направени ремонти на допълнителни постройки в двора на  храм Свети Димитър в кв. Мала Кутловица.

Избран е изпълнител на основния ремонт на улица ”Веренишка” в участъка от кръговото платно на площад „Славейков” до бул. „Трети март”.

Продължава ремонтът на най-големия обект – реконструкцията на площад „Жеравица”.

Основната част от строителната програма на община Монтана за годината ще бъде извършена в следващите два месеца, уточни кметът Живков. Той очаква в същия период приходите от местни данъци и такси да бъдат в размер на 4 милиона лева.

 

Последни
Анкета
Ще оцелее ли правителствената сглобка до края на 2024 година?

Резултати