Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Избори

Областен управител, шеф на МВР и районен прокурор обсъдиха изборите

  24.02.2023 16:05
Областен управител, шеф на МВР и районен прокурор обсъдиха изборите

Областният управител обсъди предстоящите избори с ръководителите на ОД на МВР Враца и Районната прокуратура

Подготовката и провеждането на предстоящите парламентарни избори на 2 април, обсъди областният управител Георги Митов с Районният прокурор на Враца Камен Каменов и директорът на ОД на МВР – Враца старши комисар Цветко Нинов.

    Общественият ред и гарантиране сигурността на изборите, както и предприемането на навременни действия във връзка с организацията на изборите и активното противодействие срещу евентуални опити за нарушения на изборното законодателство бе тема на инициирана от областния управител работна среща. В работен порядък бяха обсъдени спокойствието, реда и сигурността на парламентарните избори. Дискутирана бе актуалната обстановка в региона и конкретните действия, които отговорните институции предприемат за осигуряване на реда, защита на изборните права на гражданите и пресичане на евентуални злоупотреби в изборния процес.

    Организационно-техническата подготовка е в ход, създава се необходимата координация между всички институции, участващи в изборния процес, нашата цел е ограничаване на негативните практики, свързани с контролирания вот и другите незаконни въздействия върху избирателното право на гражданите, заяви Георги Митов.

    Създадена е организация между ОД на МВР и Районна прокуратура във връзка със своевременно и законосъобразно разследване по повод извършени престъпления против политическите права на гражданите на територията на област Враца, отбеляза Районният прокурор Камен Каменов.

    Директорът на ОД МВР – Враца ст. ком. Цветко Нинов увери, че служителите на Областната дирекция имат опит и няма да бъдат допуснати проблеми при организацията на изборния ден и опазване на обществения ред. Предварително ще бъдат извършени обследвания на помещенията за секционните избирателни комисии /СИК/.

    Компетентните институции трябва да работят в синхрон с цел гарантиране на честни и прозрачни избори, допълни областният управител.

    Участниците в работната среща изразиха своята готовност да съдействат според своите компетенции за нормалното протичане на изборния процес.

 

Последни
Анкета
Ще оцелее ли правителствената сглобка до края на 2024 година?

Резултати