Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Образование

Приеха Стратегия за развитие на образованието в областта

  20.02.2023 16:13
Приеха Стратегия за развитие на образованието в областта

Заместник областният управител Милчо Стефанов председателства заседание на Областният съвет за развитие

На провелото се на 20-ти февруари  заседание на Областния съвет за развитие на област Враца беше приета Стратегия за развитие на предучилищното и училищното образование в областта за периода 2023-2027. Стратегията е разработена с участието на широк кръг заинтересовани страни, с водещата роля на Регионалното управление на образованието – Враца и чрез осъществената от Областна администрация – Враца координация.

    При откриването на заседанието Милчо Стефанов поздрави екипа за свършената работа и амбицията да се създаде ефективна и работеща стратегия, тъй като образованието е един от водещите приоритети в регионалната политика и качеството му предопределя успеха в много сфери на обществения живот.

    Стратегията бе представена от началника на Регионалното управление на образованието Лорета Колева.

    Целта, която е поставена, е подготовката на компетентни и функционално грамотни млади хора, с потенциал за пълноценна реализация и мотивирани да работят за развитието на областта, каза Колева. За постигането й ще бъдат мобилизирани всички вътрешни ресурси в образователната система в област Враца.

    Приоритетните области на въздействие са няколко – ориентация към придобиване на ключови компетентности, обучение в професии на бъдещето, квалифицирани и мотивирани педагогически специалисти, иновативна образователна среда, ефективно взаимодействие с родителите, учене през целия живот. Модернизиране на управлението на образователните институции и включване на работодателите в мрежи за въвеждане на иновации в сферата на професионалното образование, също са сред поставените оперативни цели, обясни още началникът на РУО Враца.


 

Последни
Анкета
Ще оцелее ли правителствената сглобка до края на 2024 година?

Резултати