Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Вести от Дунав до Балкана
Образование

Четирима ученици получиха стипендии от Дарителски фонд „За Мездра“

  16.02.2023 17:43
Четирима ученици получиха стипендии от Дарителски фонд „За Мездра“

Четирима ученици получиха стипендии от Дарителски фонд „За Мездра“ за отлични постижения в областта на науките

Четирима ученици получиха стипендии в размер на 500 лева от Дарителски фонд „За Мездра“ за отлични постижения в областта на науките. Това стана на официална церемония в ОУ „Христо Ботев“ - Мездра, от което учебно заведение са и четиримата стипендианти.

Стипендианти на Дарителски фонд „За Мездра“ за учебната 2022/2023 г. са: Антоан Стоянов и Магдалена Дамянова от VII „а“ клас, Владимир Куртев и Денис Александров от VI „б“ клас.

Стипендиите връчиха членовете на Публичния съвет на Дарителски фонд „За Мездра“ Яна Рупева - директор на Фондация „Проект Северозапад“, Георги Джанабетски - регионален мениджър „Привличане и развитие на бизнес клиенти“ за Източна България във Vivacom и Елена Нанова - началник на отдел „Образование, социални дейности и здравеопазване“ в Община Мездра, и Пламен Иванов - представител на Сдружение „Благотворни приятели“ - Враца.

„Подадените кандидатури бяха изключителни и беше изключително трудно да изберем финалистите, споделиха по този повод от Дарителски фонд „За Мездра“. Страхотните деца на Мездра учат, трудят се упорито и гонят мечтите си - IT, изкуствен интелект, география, архитектура, ветеринарна медицина, география, математика… Това са само част от областите, в които искат да се развиват нашите деца. Усилията на децата, на техните родители и учители са това, което ни вдъхновява и ни кара да вярваме в бъдещето на Мездра и региона.

Благодарим на всички, които подкрепиха тази местна кауза като дариха средства чрез DMS, дарителски кутии и банкова сметка! Нашата подкрепа за децата е символична, но показва, че оценяваме техните усилия и вярваме в техните мечти!“

От Дарителски фонд „За Мездра“ обявиха набирането на стипендии за следващата учебна година, като първите две стипендии обещаха от Сдружение „Благотворни приятели“.

Средствата се набират от частни и корпоративни дарители.

Можете да подкрепите каузата по няколко начина:

• като изпратите текст DMS ZA MEZDRA на кратък номер 17 777,

• чрез онлайн дарение в Платформата.бг,

• чрез дарителските кутии, поставени в търговски обекти в гр. Мездра,

• чрез дарение директно по банковата сметка на фонда:

За Мездра

BG44UNCR70001524524222

УНИКРЕДИТ БУЛБАНК

***

Да подкрепим заедно мечтите на талантливите деца на Мездра!

За допълнителна информация: Яна Рупева, директор на Фондация „Проект Северозапад” и член на Публичния съвет на Дарителски фонд „За Мездра“, тел. 0884 97 36 35, e-mail: [email protected], https://severozapad.net/

Снимки: Дарителски фонд „За Мездра“

Последни
Анкета
Ще оцелее ли правителствената сглобка до края на 2024 година?

Резултати