Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Вести от Дунав до Балкана
Пегас

Калоян Нинов е победителят в Националния литературен конкурс

  14.02.2023 23:35
Калоян Нинов е победителят в Националния литературен конкурс

Калоян Нинов е победителят в Националния литературен конкурс „Млад разказвач“ – Бургас 2023 г.

Дванайсетокласникът Калоян Нинов от СУ”Христо Ботев” във Враца е победителят в първа възрастова група (18-25 г.) на завършилия VII Национален литературен конкурс за любовна проза „Млад разказвач“ в Бургас. За разказа си „Чатем“ Калоян е награден с еднократна стипендия за най-добър млад разказвач на името на писателя Атанас Радойнов и Диплом от Община Бургас. Това е поредното признание за член на литературния ни клуб „Ботевци“.

В седмото издание на конкурса, организиран от Бургаската писателска общност, Община Бургас и семейство Радойнови, Калоян се състезава с повече от сто млади белетристи от цялата страна.

Компетентно жури с председател проф. д.н. Диана Радойнова и членове – писателите Николай Фенерски и Янчо Чолаков – излъчи победителите в двете възрастови групи. Наградите за конкурса са осигурени от: Сдружение Бургаска писателска общност, сем. Радойнови, Община Бургас, НЧ „Л. Каравелов 1940“ (организатор на фестивала „Свято слово“) и дарители – приятели на Атанас Радойнов.

Отличените  получиха наградите си на специална церемония в Деня на влюбените – 14 февруари 2023 г. в Дома на писателя – Бургас.

Честито на Калоян и нови творчески вдъхновения!