Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Вести от Дунав до Балкана
Видин

Община Видин започна кампания в подкрепа на Турция и Сирия

  09.02.2023 17:39
Община Видин започна кампания в подкрепа на  Турция и Сирия

Община Видин започна кампания в подкрепа на пострадалите от земетресението в Турция и Сирия

Общинското ръководство отправи призив към работещите в администрацията, общинските предприятия, училищата и детските градини да бъдат съпричастни към оцелелите от опустошителното природно бедствие, което засегна двете държави в началото на седмицата. За да бъдат подпомогнати засегнатите и страдащи хора в тези изключително труден период, служителите от Общината ще съберат средства в рамките на няколко дни. Парични дарения могат да бъдат преведени по специално обявените банкови сметки за тази цел (вижте тук: https://www.redcross.bg/campaign/active_campaigns/zemetresenie_turkey_syria; http://sofia.emb.mfa.gov.tr/Mission/ShowAnnouncement/400387)

Всеки, който има възможност, може да предостави и пакети с топли дрехи, одеяла, спално бельо и хигиенни материали и да ги предаде на място в Областния съвет на Българския червен кръст във Видин.

Припомняме, че гражданите могат да дадат своя принос и да помогнат на бедстващите, като изпратят SMS на номер 1466 (на стойност 1 лв.) към всички мобилни оператори.

За да изрази подкрепата си към пострадалото население в засегнатите от земетресението райони, кметът на Община Видин д-р Цветан Ценков изпрати писма до Н. Пр. Айлин Секизкьок – посланик на Турция в България и до г-жа Орас Махмуд – временно управляващ Посолството на Сирия у нас. В тях се отбелязва, че за да даде своя принос в общите усилия за подпомагане на потърпевшите в бедстващите райони, Община Видин е стартирала кампания за събиране на парични дарения, на топли дрехи и завивки и други необходими материали. Кметът изразява надеждата си, че скромната помощ ще бъде полезна в тези тежки за двете страни дни. „Искам да Ви уверя, че цялата видинска общественост е потресена от случилото се и всички скърбим, заедно с Вас, за многобройните жертви и сме дълбоко съпричастни към пострадалите и останалите без близки и без дом“ – подчертава в писмата си видинският кмет.

9.02.2023

Последни
Анкета
Ще оцелее ли правителствената сглобка до края на 2024 година?

Резултати