Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Култура

Треньор по художествена гимнастика представи книга във Враца

  08.02.2023 14:45
Треньор по художествена гимнастика представи книга във Враца

Треньор по художествена гимнастика представи стихосбирката си „Ноти в косите“ в Регионална библиотека

Вечер, изпълнена със стихове и музика, подариха на врачани Мариана Добрева и Борислав Мирчев. Треньорката по художествена гимнастика този път излезе от сферата на спорта, за да пренесе гостите в читалнята на Регионална библиотека „Христо Ботев“ в лиричния свят на поезията. Мариана Добрева разказа, че дълги години е писала тези стихотворения, но едва по време на пандемията е събрала смелост да ги направи публични и да ги събере в книга. Красивите рими на авторката бяха допълнени и от музикалните изпълнения на китара от популярния автор на поп и детски песни Борислав Мирчев.

Мариана Добрева разкри, че един от стиховете ѝ съвсем скоро ще бъде записан в песен, в изпълнение на Михаил Белчев и Кристина Белчева.

Книгата „Ноти в косите“ е разделена на 4 цикъла, като всеки от тях отразява вътрешния свят на авторката – вдъхновяващ и зареждащ с оптимизъм.Корицата е дело на Валентин Герасимов, а илюстрациите в книжното тяло са изрисувани от златното момиче Боряна Калейн.

Мариана Добрева е родена в Пловдив, средно образование завършва в Кюстендил, а висше образование – в НСА, специалност „Художествена гимнастика“, помощник-треньор на Националния отбор „Ансамбъл жени“, спечелил бронзов медал на Европейското първенство през 2001 година, съдия по художествена гимнастика, член на Съдийската комисия на Българската федерация по художествена гимнастика, зам.-председател на клуб „Левски“ – Триадица. От 2020 г. е член на УС на Българската федерация по художествена гимнастика.

 

Последни
Анкета
Ще оцелее ли правителствената сглобка до края на 2024 година?

Резултати