Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Вести от Дунав до Балкана
Култура

Поезия и музика в библиотеката във Враца

  03.02.2023 15:01
Поезия и музика в библиотеката във Враца

Поезия и музика ще подари на врачани Регионална библиотека „Христо Ботев”. На 7 февруари от 17.30 ч., в Обща читалня, ще бъде представена книгата „Ноти в косите” на Мариана Добрева.

Родена е в Пловдив, средно образование завършва в Кюстендил, а висше образование – в НСА, специалност „Художествена гимнастика“, работи като треньор дълги години в „Академик“, помощник-треньор на Националния отбор „Ансамбъл жени“, съдия по художествена гимнастика, член на Съдийската комисия на Българската федерация по художествена гимнастика, зам.-председател на клуб „Левски“ – Триадица. От 2020 г. е член на УС на Българската федерация по художествена гимнастика.

През годините Мариана Добрева е писала текстове на песни, а през 2022-а излиза и първата й стихосбирка. Корицата е дело на Валентин Герасимов, а илюстрациите в книжното тяло са изрисувани от златното момиче Боряна Калейн.

Музикалните изпълнения на китара ще бъдат от композитора и поет Борислав Мирчев - автор на текстове и музика на 500 известни изпълнители, сред които са Лили Иванова, Ваня Костова, Росица Кирилова, Орлин Горанов и Кристина Димитрова, Етиен Леви, дует Шик.

 

Последни
Анкета
Ще оцелее ли правителствената сглобка до края на 2024 година?

Резултати