Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Вести от Дунав до Балкана
Здраве

Пет магнитни бури удрят земята през февруари

  01.02.2023 23:41
Пет магнитни бури удрят земята през февруари

Пет пъти ще сме подложени на повишена геомагнитна активност през втория месец на новата година. Тя започва още в първия ден на февруари и ще продължи до последния. Периодите на магнитни бури са особено проблеми за хората с мигрена, повишено кръвно налягане и сърдечни проблеми.

От края на декември 2022-а Слънцето непрекъснато и с „пулсираща“ периодичност променя силата на своите изригвания, като ги понижава до клас C, или ги повишава много по-високо – до клас M или X, които са максимални.

В резултат на това Слънцето не само „експлодира“, но и образува на повърхността си много тъмни петна, които всяка секунда изхвърлят огромно количество плазма в открития Космос. Тази плазма с гигантски скорости е в състояние да достигне Земята и да й донесе сериозни магнитосферни бури.

 Ето магнитните бури през февруари 2023 г.:

 От 1 до 2 февруари. Най-опасният ден е 1 февруари.

От 7 до 10 февруари. Най-критичният ден е 9 февруари.

От 14 до 16 февруари. Най-внимателни бъдете на 15 февруари.

От 22 до 23 февруари. Най-опасният ден е 22 февруари.

През тези периоди е по-добре зависимите от времето хора да ограничат всяка трудна и напрегната работа, да отделят повече време за комфорта и здравето си. Лекарите препоръчват да се откажете от лошите навици, да пиете повече вода и да излизате на чист въздух, съобщава Zdrave.to.

Последни
Анкета
Ще оцелее ли правителствената сглобка до края на 2024 година?

Резултати