Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Вести от Дунав до Балкана
Култура

Читалище "Развитие" награди най-активните читатели през 2022 г.

  25.01.2023 18:10
Читалище \

Библиотеката при Народно читалище "Развитие-1869" Враца награди най-активните читатели през 2022 година.

Традиционно библиотеката отличи най-активните си читатели от „Детски отдел“ във възрастовата група 6 - 13 години и „Отдел за възрастни“. Грамота, книга и специална читателска карта връчи секретарят на читалището Милена Ангелова.

Читател на годината за „Детски отдел“ са Матея Нинова и Валентин Мутаков, за "Отдел за възрастни" са Петя Димитрова и д-р Борислав Борисов. 8-годишната Матея обича да чете басни, защото в тях има интересни думи и много поуки. Последната ѝ прочетена книга е „Приказки за злояди деца“ от Красимир Дамянов.

Валентин Мутаков е на 9 години, почитател е на фантастичните истории. Първата книга, която прочита сам е „Похитителят на мълнии“ от Пърси Джаксън. Ако можеше да има суперсили би искал да притежава тези на Посейдон. Новата читателска година на Валентин започва с поредицата за Хари Потър.

Петя Димитрова е читател на читалищната библиотека от дете. За нея четенето е удоволствие и лично преживяване. Харесва класиците на българската литература, а от съвременните автори любими са ѝ Людмила Филипова и Надежда Захариева.

Доктор Борислав Борисов, също дългогодишен потребител на библиотеката е любопитен читател, който намира по нещо за себе в книги от различни отрасли на знанието. Обича да чете в тиха и спокойна обстановка.

 

Последни
Анкета
Ще оцелее ли правителствената сглобка до края на 2024 година?

Резултати