Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Вести от Дунав до Балкана
Образование

Сияна Каменова е прочела най-много книги

  21.01.2023 18:18
Сияна Каменова е прочела най-много книги

Деветгодишната Сияна Каменова е детето, прочело най-много книги в Детски отдел на Регионална библиотека през 2022 г. Сияна е във възрастовата група 6 - 12 години, показва справка в електронната  система за обслужване на библиотеката. Малката читателка получи специалната награда - книга и дневник "Приключенията на Сърцатко" (изд. Fungedu - Фънджеду), предоставени от автора Иван Кръстник.

„Приключенията на Сърцатко” вече са в библиотеката, а дарението направи лично авторът на детската книга Иван Кръстник. Това е неговият артистичен псевдоним, защото именно кръщелницата му го е вдъхновила да облече в думи приказната история. Иван е роден в Мездра и отскоро се занимава с писане.

Книгата е насочена към децата от 6 до 12 години и разказва историята на Сърцатко, който си живее съвсем спокойно, но един ден чува страшното наказание - „Седмица без телефон!“. Как се справя той можете да разберете като заемете „Приключенията на Сърцатко” от Детски отдел.

Иван Иванов получи първото свидетелство за дарение на библиотеката за 2023 година лично от директора на Регионална библиотека „Христо Ботев” - Силвия Павлова.

 

 

Последни
Анкета
Ще оцелее ли правителствената сглобка до края на 2024 година?

Резултати