Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Вести от Дунав до Балкана
Крими

Обвиниха трима за подземна наркооранжерия

  20.01.2023 13:55
Обвиниха трима за подземна наркооранжерия

Разкрития по досъдебни производства, ръководени от прокуратурите в гр. Враца за отглеждане на коноп и разпространение на наркотици

          Окръжна прокуратура – Враца привлече в качеството на обвиняеми три лица за участие в организирана престъпна група, занимаваща се с разпространение на наркотични вещества. Престъплението е квалифицирано по чл. 321, ал. 3, алт. 2, т. 2, вр. ал. 2 от НК.

            По делото са събрани доказателства за това, че от 2020 г. до 16.01.2023 г. С.Р. (на 29 години), А.А. (на 31 години) и Г.Р. (на 21 години) разпространявали в гр. Бяла Слатина и други населени места в общината високорискови наркотични вещества.

            Установено е, че С.Р. осигурявал и закупувал наркотичните вещества. Разпределяне по дози се извършвало в дома му в гр. Бяла Слатина. Там са били намерени пликчета тип „спейсбек“, електронна везна и парична сума в размер на 2 285 лева. Продажбата се извършвала предимно от Г.Р.и А.А. от прозорец в къщата.

            Обвиняемият С.Р. е осъждан многократно. Деянието е извършено от него в изпитателен срок на предишно осъждане. А.А. е с лоши характеристични данни. Спрямо него има наложено административно наказание.

            Окръжна прокуратура - Враца внесе в съда искане за вземане на мерки за неотклонение „задържане под стража“ спрямо С.Р. и А.А.

С постановление на прокурор спрямо Г.Р. е взета мярка за неотклонение „гаранция в пари“ в размер на 5 000 лева.

Активни действия по разследване се водят под ръководството на Районна прокуратура – Враца, Териториално отделение – Бяла Слатина, по друго досъдебно производство - за незаконно отглеждане на растения от рода на коноп (по чл. 354в, ал. 1 от НК).

            На 19.01.2023 г. е било извършено претърсване в частен имот в гр. Бяла Слатина. В подземие под дървен басейн разследващите са открили оранжерия с 42 саксии с растения от рода на коноп. В нея е установена изградена система за вентилация и осветителни тела.

Събрани са доказателства за виновността на 41-годишния П.Т. за извършеното престъпление. Предстои привличането му в качеството на обвиняем и задържане за срок до 72 часа.

            Действията по разследването продължават.

           

Последни
Анкета
Ще оцелее ли правителствената сглобка до края на 2024 година?

Резултати