Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Вести от Дунав до Балкана
Култура

Врачанинът Валентин Велчев пусна първата фолклорна плоча

  19.01.2023 17:48
Врачанинът Валентин Велчев пусна първата фолклорна плоча

Врачанинът Валентин Велчев пусна първата фолклорна плоча от 30 години насам

Младият певец Валентин Велчев от Враца пуска и на грамофонна плоча дебютния си албум „Аз съм Валентин“. Компактдискът излезе за юбилея му на 1 април 2022 г., когато го представи с голям концерт в София.

 Сега почитателите на класическия винил могат да се насладят на песните на лауреата на „Пирин фолк“ и на грамофонна плоча. Тя е произведена в чужбина, тъй като у нас линията на „Балкантон“ е преустановила дейност в началото на 90-те. Така „Аз съм Валентин“ на Валентин Велчев се превръща в първата българска фолклорна плоча от 30 години насам.

 Тя включва трите му хита от фестивала „Пирин фолк“ в Сандански, които също за пръв път излизат на винил – „Пирински орли“ (2019), „Благословен“ (2020) и „Наздраве“ (2021). Колекцията събира в една плоча химна на Северозапада „От Враца до Дунава“, „Ванга“, която носителят на наградата „Певец на годината 2021“ за дебют изпълнява с Ели Кордева и Светоглас, празничния хит „Коледно хоро“, авторската му песен „На нож“, „Татковина“, както и най-новите попълнения в репертоара му „Аз съм Валентин“ и „Сватове“.

Продуцент и издател на плочата е самият Валентин Велчев, а тя се разпространява от Орфей мюзик. Може да бъде поръчана от сайта emusic.bg/az-sam-valentin-24391, както и да се купи от най-добрите книжарници и магазини.

 Първите, които се сдобиха с винила, са филмовият композитор на столетието Митко Щерев, голямата поетеса Надежда Захариева, естрадните прими Росица Борджиева и Снежина Темелкова, народната певица Поли Паскова, както и колежката й Ели Кордева, написала най-много песни за плочата. В дигитален вариант „Аз съм Валентин“ е достъпен във всички музикални платформи.

Последни
Анкета
Какви мерки взимате за да се предпазите от грипа и вирусите?

Резултати