Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Вести от Дунав до Балкана
Крими

Врачанският окръжен съд произнесе осъдителна присъда

  18.01.2023 17:51
Врачанският окръжен съд произнесе осъдителна присъда

Врачанският окръжен съд произнесе осъдителна присъда по дело за катастрофа със загинал пешеходец

Врачанският окръжен съд днес произнесе осъдителна присъда за подсъдимия А. Н. Той бе признат за виновен в това, че на 12.03.2022 г. в гр. Враца при управление на лек автомобил „Фиат Пунто“ при нарушение на правилата за движение по пътищата, а именно чл.119, ал.1 от Закона за движение по пътищата, като не е пропуснал стъпилия на пешеходна пътека пострадал и преминаващия по нея, не е намалил скоростта и не е спрял и по непредпазливост е причинил смъртта на Б. Х., като деянието е извършено на пешеходна пътека, а пострадалият е починал на 14.03.2022 г. в плевенска болница.

Делото премина в едно заседание, като по искане на подсъдимия и неговата защита то се проведе по реда на съкратеното съдебно следствие – глава 27, чл. 371 т. 2 от НПК. А. Н. призна изцяло фактите, изложени в обстоятелствената част на обвинителния акт и се съгласи да не се събират доказателства за тях. При този ред на разглеждане на делото, законът задължава съда да намали наложеното наказание с една трета. Наказанието на подсъдимия след редукцията е 3 година „лишаване от свобода“, чието изпълнение е отложено за срок от 5 години. Съдът лиши А. Н. и от правото да управлява МПС за срок от 5 година. Мотивите към присъдата ще бъдат изготвени в законоустановения срок.

Присъдата на Врачанския окръжен съд не е окончателна и може да се обжалва и протестира в 15-дневен срок пред Софийския апелативен съд.

 

 

 

Последни
Анкета
Ще оцелее ли правителствената сглобка до края на 2024 година?

Резултати