Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Вести от Дунав до Балкана
Спорт

Предстои ремонт на част от тавана на плувния басейн във Враца

  16.01.2023 18:42
Предстои ремонт на част от тавана на плувния басейн във Враца

След инцидента с паднала мазилка от тавана на покрития плувен басейн, е разпоредена незабавна проверка. Предстои компрометираната част от покрива да бъде ремонтирана от специализирана фирма.

„През уикенда покритият плувен басейн бе домакин на състезание по водна топка и тренировки по скокове. Кондензът е сред причините за отлепване на малка част от мазилката. Няма пострадали при инцидента, а мястото бе обезопасено. Община Враца реагира своевременно, като в рамките на деня специалистите ще преценят какви строително-ремонтни дейности ще предприемат“ – коментира директорът на Общинско предприятие „Спорт и туризъм“  Кирил Кирков.

Припомняме, че покритият плувен басейн е сред основните обекти, който трябва да получи финансиране от Плана за възстановяване и устойчивост в размер на над 2 млн. лв. за цялостен ремонт. Към момента местната администрация не разполага с подобни средства, като това е причината да се извършват периодични текущи ремонти на съоръжението. Успоредно с това със средства от бюджета се извършва пълното обновяване на детския плувен басейн, който не функционира повече от две десетилетия.

 

Последни
Анкета
Ще оцелее ли правителствената сглобка до края на 2024 година?

Резултати