Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Вести от Дунав до Балкана
Любопитно

Две чаши кафе на ден предпазват от тези 3 заболявания

  15.01.2023 20:26
Две чаши кафе на ден предпазват от тези 3 заболявания

Кафето е една от най-любимите напитки на много хора по света.

Ежедневно те започват деня си с чаша ароматна напитка. Същевременно любителите на кафе признават, че ценят тази напитката най-вече заради нейния ободряващ аромат и уникален вкус. Но това не е единствената полза от консумацията му Диетологът д-р Марина Сорокина посочи три заболявания, които могат да бъдат предотвратени чрез пиене на 1-2 чаши кафе всеки ден. Също така кофеиновата напитка допринася за подобряване на здравословното състояние при наличието им.

Според лекаря, ако започнете да пиете натурално кафе по 1-2 чаши на ден и с минимално количество захар или други сладки добавки, можете да предотвратите развитието на следни заболявания:

 Чернодробна фиброза

Американски учени стигат до този извод, след като провеждат серия от експерименти. Те са открили, че благодарение на кафето чернодробните клетки се регенерират по-бързо и като цяло тъканите на най-важния орган стават по-еластични и устойчиви на токсини. 

Мигрена

 В умерени количества кафето може да предотврати скокове на налягането, които най-често причиняват главоболие при възрастни. Учени разкриха какво се случва с паметта, ако пиете 1 кафе всеки ден 

Затлъстяване 

Само по себе си затлъстяването не е заболяване, но наличието му отключва куп заболявания. Висококачественото натурално кафе също помага за ускоряване на метаболизма и благодарение на него отслабването става по-лесно.

Последни
Анкета
Ще оцелее ли правителствената сглобка до края на 2024 година?

Резултати