Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Вести от Дунав до Балкана
Монтана

Наказание за оръжие, боеприпаси и наркотици

  13.01.2023 14:08
Наказание за оръжие, боеприпаси и наркотици

Наложено е наказание на обвиняем, незаконно държал оръжие, боеприпаси, наркотици и отглеждал коноп в село Сумер

Районна прокуратура – Монтана приключи дело срещу обвиняемия Л.И., привлечен към наказателна отговорност за извършени от него три престъпления – незаконно държане на високорискови наркотични вещества, огнестрелно оръжие и боеприпаси, както и отглеждане на растения от рода на коноп.

На 11.08.2022 г. обвиняемият незаконно държал в дома си в с. Сумер, област Монтана, коноп и отглеждал растения от този род.

При претърсване на имота му същия ден били открити пистолет и 9 броя патрони. Той нямал правно основание да ги държи, тъй като не притежавал разрешение, надлежно издадено по реда на Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия.

Обвиняемият Л.И. се е признал за виновен за извършените от него престъпни деяния. Между защитата му и Районна прокуратура – Монтана е било сключено споразумение, което съдът одобри.

С определение на съда му е наложено наказание от 10 месеца „лишаване от свобода“ с 3-годишен изпитателен срок. То има последиците на влязла в сила присъда.

Последни
Анкета
Къде ще посрещнете Нова година?

Резултати