Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Вести от Дунав до Балкана
Бизнес

Пет универсални препоръки при подготовка за интервю за работа

  12.01.2023 13:54
Пет универсални препоръки при подготовка за интервю за работа

Кандидатстването за работа може да е свързано с известна неувереност, особено ако потенциалният служител има малък опит в подготовката за този процес.

Какво прави една кандидатура успешна?

Критериите са толкова различни, колкото и конкретните позиции, споделят специалистите по подбор на персонала в ЛЕОНИ България. Те припомнят петте валидни за всяка ситуация препоръки, които могат да помогнат, когато обмисляте ново (и особено – първо) професионално поприще.

-  Отделете време за предварителна подготовка. Запознайте се с профила на евентуалния работодател и с това, което предполага конкретната работа.

- Прегледайте автобиографията си и я актуализирайте, ако е необходимо. В стандартен формат, с кратко и точно посочена информация за познанията и придобитите професионални умения, в случай че имате опит на длъжността, за която кандидатствате, Вашата автобиография създава първата представа в работодателя. Желаете да кандидатствате за работа при нас, но се колебаете как се изготвя професионална автобиография? Потърсете ни за консултация.

- Проверете дали в обявата, от която се интересувате, не се изискват изрично препоръки от предишен работодател или копия от документи – за придобито образование или опит. Пропускането на тези изисквания не би било фатално, но рядко води до добро първо впечатление.

- Бъдете точни в определеното време за интервюто.

- Ако то ще включва и практическо задание и сметнете, че имате нужда от допълнителни пояснения за изпълнението му или за времето, с което разполагате – не се колебайте да ги поискате.

Оряхово е сред първите на картата за екипа по подбор на персонала на завода тази година. За всички желаещи да се запознаят с възможностите за  работа в завода в Плевен, където се произвеждат кабелните системи за един от големите производители в автомобилната индустрия, ще бъде организирана мобилна приемна в Бюрото по труда на 13.01. от 10.30.

 По численост на персонала компанията е сред най-мащабните индустриални работодатели в Северна България – за по-малко от 5 години нараства по този показател около 18 пъти.  В екипа преобладават жители на плевенския край, но има и от селища от Северозападна България. Осигурен е редовен фирмен транспорт. Социалните предимства включват класическата бонус система за представяне и бонус „Доведи приятел“.

Мобилната ни приемна е гъвкав начин желаещите да кандидатстват и да проведат практическите тестове. Непосредствено след срещата могат да получат информация дали е необходимо да се подготвят за следващите стъпки за постъпване на работа, уточняват от екипа по подбор на персонала.

В част от случаите опитът на производствена площадка не е задължително изискване, което прави една кандидатура успешна. Всички служители получават встъпително обучение в напълно оборудван тренинг център със среда, симулираща производствена площадка.

За групата ЛЕОНИ

ЛЕОНИ е глобален доставчик на продукти, решения и услуги за управление на енергията и данните в автомобилната индустрия. Гамата от продукти включва  стандартизирани кабели, специални кабели, високотехнологични монтажни системи, както и свързани компоненти. Като иновативен партньор и доставчик на решения,

LEONI предлага на своите клиенти експертен опит по пътя към нарастващо устойчиви и свързани мобилни концепции чрез развиване на следващо поколение системи за окабеляване.   Групата от компании, регистрирани на фондовата борса, наброява около 100 000 души в 28 държави и генерира консолидирани продажби от 5,1 милиарда евро през 2021 г.

Последни
Анкета
Къде ще посрещнете Нова година?

Резултати