Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Вести от Дунав до Балкана
Крими

Информационен бюлетин на ОД МВР Враца

  11.01.2023 14:53
	Информационен бюлетин на ОД МВР Враца

На 10.01.2023г., от служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОДМВР- Враца проведоха специализирана операция по линия „Противодействие разпространението на наркотични вещества.  Пред блок в ж.к. „Сениче“ в гр.Враца е спрян лек автомобил управляван от 29-годишен мъж от с. Сухаче, общ. Червен Бряг. В автомобила пътувал и 33-годишен жител на същото село. При обиска на автомобила е открит плик съдържащ 1 килограм суха листна маса, която при направения полеви наркотест реагира на кетамин. Пробата  с техническо средство за употреба на наркотични вещества от водача отчела положителен резултат на амфетамин. При последващо претърсване  в апартамент в гр. София, обитаван от едно от лицата, са намерени  и иззети: електронна везна, пликове съдържащи  метамфетамин и  кетамин. Образувано  е досъдебно производство по за извършено престъпление по чл.354а, ал.1 от НК. Двамата мъже са задържани  в РУ Враца.

На 10.01.2023г., в гр. Мездра е проведена специализирана операция  по линия „Противодействие  на разпространението на наркотици“. След оперативно-следствени действия, в района на Кооперативен пазар-Мездра, са установени четири лица. При появата на полицейските служители, едно от лицата изхвърлило пликче съдържащо топчета канабис. При извършения оглед на мястото, в шахта на строеж е намерен и иззет плик съдържащ топчета канабис. При последващи издирвателни мероприятия, в частен дом в гр.Мездра са намарени  и иззети 43 топчета канабис  и електронна везна. От всички лица са снети писмени сведения. Две от лицата са задържани за срок до 24 часа в РУ Мездра. Продължава работата по изясняване на случая. Образувани са две досъдебни производства по чл.354а, ал.1 от НК.

На 10.01.2023г., около 18:55ч. на пътя  град Враца - град Криводол самокатастрофирал лек автомобил „Пежо“ управляван от 20-годишен жител на село Нефела, правоспособен водач. Убито  е 3-годишно дете. Ранени са други двама пътници от автомобила, които са транспортирани  в болницата  в гр. Враца  Водачът  е  изпробван за употреба на алкохол и за употреба на наркотични вещества, пробите са отрицателни. Образувано  е досъдебно производство.

На 06.01.2023г.,  в РУ-Враца е получен сигнал за кражба на два ел.удължители   с обща дължина около 45м., от частен имот в село Краводер. Установено  е, че деянието   е извършено от малолетно лице от същото село.  Откраднатото  е върнато на собственика.

На 10.01.2023г., за времето от 07.00ч. до 19.00ч. на територията на РУ-Бяла Слатина е проведена специализирана операция  с превантивна цел.  Проверени са 44 автомобила  и 63 лица. Съставени са  1 акт и 15 фиша по Закона за движение по пътищата.

 

Последни
Анкета
Къде ще посрещнете Нова година?

Резултати