Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Вести от Дунав до Балкана
Образование

В ОУ „Христо Ботев” - Мездра честваха патронен празник

  10.01.2023 18:37
В ОУ „Христо Ботев” - Мездра честваха патронен празник

С поредица от образователни инициативи ученици и учители в ОУ „Христо Ботев“ - гр. Мездра отбелязаха 175-ата годишнината от рождението на Христо Ботев (1848-1876 г.), който е патрон на учебното заведение.

По този повод учениците от прогимназиалния етап на обучение - V-VII клас, рисуваха поета революционер и четоха христоматийните негови стихотворения „На прощаване“, „Майце си“ и „Обесването на Васил Левски“.

Седмокласниците проведоха открит урок по история, посветен на живота и делото на Христо Ботев. Те изработиха постери в три категории: „Родословно дърво“, „Поетът и журналистът Ботев“ и „Революционна дейност“. В подредбата на таблата се включиха и гости, а директорът на училището Иван Иванчев прочете откъс от Ботевото стихотворение „В механата“.

Особен интерес към юбилея от рождението на Войводата проявиха най-малките. Учениците от първи клас в Годишна целодневна организация на учебния ден с учители Христина Тодорова и Рени Митева се запознаха с живота и делото на националния герой. Чрез подготвената от преподавателите презентация те успяха да се докоснат до житейския и творчески път на един от най-видните българи на Българското възраждане.

Рени МИТЕВА, начален учител в ОУ „Христо Ботев“ - гр. Мездра

Последни
Анкета
Къде ще посрещнете Нова година?

Резултати