Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Вести от Дунав до Балкана
Монтана

Районна прокуратура - Монтана разследва палеж в с. Крива бара

  10.01.2023 18:28
Районна прокуратура - Монтана разследва палеж в с. Крива бара

С постановление на наблюдаващия прокурор 34-годишният К.А. е привлечен в качеството на обвиняем по досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 330, ал. 1 от НК.

Около 17,00 ч. на 09.01.2023 г. бил запален частен имот в с. Крива бара, област Монтана. Вследствие на пожара къщата е изгоряла.

В хода на разследването е извършен оглед на местопроизшествието и са разпитани свидетели. Събрани са достатъчно данни за извършителя на деянието - К.А. Той е многократно осъждан и е с криминални прояви. Понастоящем спрямо него има две неприключени наказателни производства за кражба и за изнасилване.

Налице е обосновано предположение за виновността на обвиняемия К.А. Запаленото от него имущество е на значителна стойност. Съществува реална опасност той да се укрие или да извърши престъпление.

С оглед тези доводи Районна прокуратура – Монтана, Териториално отделение – Лом, задържа обвиняемия за срок до 72 часа. Предстои да бъде внесено в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.

 

Последни
Анкета
Къде ще посрещнете Нова година?

Резултати