Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Вести от Дунав до Балкана
Спорт

ОФК Локомотив (Мездра) стартира своята зимна подготовка

  09.01.2023 17:35
ОФК Локомотив (Мездра) стартира своята зимна подготовка

Един от лидерите в Северозападната Трета лига - ОФК Локомотив - Мездра, започна зимната си подготовка. Старши треньорът на „железничарите“ Диан Попов изведе на първата тренировка за тази година 18 футболисти.

Сред тях бяха две нови попълнения. Това са опитният централен нападател Петко Петков (33 г.), който е играл в редица клубове във втора и трета дивизия и идва от Вихрен - Сандански, и голмайсторът на мездренските „железничари“ през сезон 2020/2021 Лионел Матадос (25 г.), който през есента обличаше екипа на Надежда - Доброславци. Очаква се в сряда към подготовката на отбора да се присъедини роденият в Мали дефанзивен полузащитник Мохамед Сила̀ (24 г.), играл за последно във ФК Дреновец.

На проби в отбора са крилото Йордан Георгиев (22 г.), който идва от Гранит - Владая и централният защитник Ивайло Тодоров (19 г.) от дублиращия тим на ПФК Ботев - Враца. От досегашния състав са освободени Ивайло Орлинов и Паоло Петков.

По уважителни причини заниманието пропуснаха голмайсторът на отбора през есенния полусезон Васил Калоянов и халфът Деан Иванов, който днес е рожденик.

Подготовката на Локо - Мездра за пролетния полусезон ще протече изцяло при домашни условия. Планирани са шест контролни срещи. Първата от тях е тази събота, 14 януари, на градския стадион с ФК Дреновец. Останалите уговорени проверки са на 21 януари с Ботев II - Враца (предстои да се уточни домакинството), на 28 януари с ПФК Монтана 1921 (домакин), на 3 февруари с Балкан 1929 - Ботевград (гост) и на 11 февруари с Витоша - Бистрица (домакин). Търси се съперник за 18 февруари.

Шампионатът в Северозападната Трета лига ще бъде подновен на 25 февруари. В първия пролетен кръг ОФК Локомотив - Мездра приема ОФК Левски 2007 - Левски.

Последни
Анкета
Ще оцелее ли правителствената сглобка до края на 2024 година?

Резултати