Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Вести от Дунав до Балкана
Монтана

Задържаха обвиняем за измама на жена в с. Комощица

  04.01.2023 17:20
Задържаха обвиняем за измама на жена в с. Комощица

Обвиняем за измама на жена в с. Комощица е с мярка за неотклонение „задържане под стража“

Под ръководството на Районна прокуратура – Монтана се води разследване по образувано досъдебно производство за извършена измама. Престъпното деяние е квалифицирано по чл. 209, ал. 1 от НК.

По делото е установено, че на 18.12.2022 г. в с. Комощица, област Монтана, С.Г. била въведена в заблуждение, че оказва съдействие при провеждане на полицейска операция за залавяне на измамници. В резултат на жената била нанесена вреда в размер на 8 550 лева.

В хода на досъдебното производство са проведени разпити на свидетели и разпознавания на лица.

Извършителят на престъплението е установен – 29-годишният М.В. от с. Дондуково, област Монтана. От направени справки е видно, че той е съпричастен и към други престъпни деяния, извършени в различни населени места.

С постановление на наблюдаващия прокурор М.В. е привлечен в качеството на обвиняем за извършеното от него престъпление. Той е дал подробни обяснения и се е признал за виновен.

По искане на Районна прокуратура – Монтана съдът взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия М.В. Съдебният състав прие, че от събраните в хода на разследването доказателства може да се направи обосновано предположение за авторството на деянието. Съществува реална опасност обвиняемият да извърши престъпление или да се укрие.

Последни
Анкета
Какви мерки взимате за да се предпазите от грипа и вирусите?

Резултати