Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Вести от Дунав до Балкана
Видин

В град Дунавци вече има пункт за раздаване на храна

  29.12.2022 18:39
В град Дунавци вече има пункт за раздаване на храна

В град Дунавци вече има пункт за раздаване на храна към Детската млечна кухня

Новата социална придобивка е разположена в помещение в сградата на здравната служба в града. Днес заместник-кметът на Община Видин Борислава Борисова посети пункта, от който качествена и здравословна храна вече получават 17 малчугани от град Дунавци. Услугата се предоставя от началото на декември, но досега раздаването на храната е ставало от автомобила, с който се доставя. Новият пункт отвори врати от днес, тъй като вече е влязло в сила решението на Общинския съвет, с което бе отредено подходящото за целта помещение.

„Това е поредното доказателство за грижата към децата от страна на общинското ръководство, което е и един от приоритетите в управленската програма на кмета д-р Цветан Ценков“, заяви заместник-кметът Борисова. Тя подчерта, че от 2021 година, когато Детска ясла „Слънчев кът“ и Детската млечна кухня бяха обособени като самостоятелна структура, броят на потребителите на кухнята се е увеличил от около 80 до над 280. „Тези данни показват, че социалната политика, която Община Видин развива, е правилна и ние ще продължим да работим в този дух“, посочи заместник-кметът, като допълни, че досега няколкото майки от град Дунавци, които са вземали храна от Детската млечна кухня, се е налагало да пътуват до Видин, а занапред ще получават тази услуга на място. Борисова отбеляза още, че инициативата е на кмета на град Дунавци Димчо Скорчев, като му благодари за създадената добра организация.

Директорът на Детска ясла „Слънчев кът“ и Детска млечна кухня Нина Емилова разказа, че цената на социалната услуга е един лев – за тристепенно хранене, съобразено по качествен и количествен състав спрямо Наредба №2 за здравословното хранене на децата и Наредба №26 за здравните изисквания за детските ясли и детските млечни кухни. Тя изрази задоволство, че Детската млечна кухня се е сдобила с още един пункт, както и увереност, че все повече семейства с малки деца от град Дунавци ще се възползват от това удобство.

Кметът на Дунавци Димчо Скорчев на свой ред благодари на кмета на Община Видин д-р Цветан Ценков и на заместник-кмета Борисова за отзивчивостта и добронамереността, с която са се отнесли към въпроса за необходимостта от подобен пункт. Той сподели, че по този начин още една социална услуга достига до жителите на град Дунавци, а най-важното е, че семействата с малки деца посрещат с радост новата придобивка.

29.12.2022

Последни
Анкета
Къде ще посрещнете Нова година?

Резултати