Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Вести от Дунав до Балкана
Бизнес

10 тона храни от Kaufland потеглят към Антарктида

  21.12.2022 18:28
10 тона храни от Kaufland потеглят към Антарктида

Компанията партнира на 31-вата българска антарктическа експедиция за търсене на устойчиви решения за климата

 Kaufland България дарява 10 тона хранителни продукти на 31-вата Българска антарктическа експедиция. С тях ритейлърът ще обезпечи хранителните нужди на учените и екипажа на българския военно научно-изследователски кораб, както по пътя им до о. Ливингстън, така и в рамките на престоя им на Южния полюс. Чрез това най-голямата търговска верига подпомага усилията на родната експедиция в търсене на устойчиви решения за борба с климатичните промени, превръщайки се в първия български ритейлър, който стъпва на Ледения континент.

26 палета с продукти от всички основни хранителни категории пристигнаха днес от Централния склад на Kaufland България в с. Стряма до българския военно научно-изследователски кораб „Св.Св. Кирил и Методий“ във Варна. Сред дарените продукти са месо, колбаси, млечни и хлебни изделия, брашно, захар, олио и консервирани храни. В подбрания асортимент има също и артикули от собствените марки на веригата - „Брей!“ и „Шеф Месар“.

„31-вата Българска антарктическа експедиция е историческа, защото за първи път тя ще се придвижи до полярната ни база на остров Ливингстън с роден научно-изследователски кораб. Този кораб ни нарежда сред т.нар. „морски“ нации и ще ни помогне да задълбочим и разширим обсега на научните изследвания, които се извършват в рамките на експедицията.“ Това подчерта по време на пресконференция, проведена на борда на кораба днес, ръководителят на експедицията проф. Христо Пимпирев. Той обяви още, че на Южния полюс 27-те участници ще реализират редица изследвания, между които и такива, насочени към движението на земната кора, минерализациите в околностите на българската база, растителния и животинския свят на Ледения континент, размерите на глобалното замърсяване, както и към мащаба на топенето на ледниците в резултат от глобалното затопляне.

В срещата с медиите участие взеха и адмирал Медникаров, началник на ВВМУ и командирът на кораба - капитан II ранг Николай Данаилов. Те подчертаха готовността на екипажа за сложното и продължително пътуване, което ще стартира на 27 декември 2022 г.

„За Kaufland България това партньорство е изключително важно тъй като то ни предоставя възможност да станем част от нещо много значимо за всички нас – а именно, изследванията на промяната в климата. В последните години компанията ни провежда целенасочена политика за устойчиво развитие, която се реализира чрез множество действия, насочени и към опазване на околната среда, свеждане до минимум на емисиите от дейността ни и намаляване на пластмасата, добавяйки стойност към основното, с което сме известни.“ Каза и ръководителят на направление „Сухи храни“ в Kaufland - Кристина Кръстева.

Българският военно научно-изследователски кораб „Св. Св. Кирил и Методий“ се очаква да пристигне в базата ни на о. Ливингстън в началото на февруари 2023 г.

За Kaufland България

Kaufland България е лидер в сектора на търговията с годишен оборот от близо 1,9 млрд. лв. и един от най-големите работодатели в страната с екип от над 6 600 служители. През 2022 г. компанията разполага с 63 хипермаркета в 35 града. От старта си през 2006 г. в България до днес Kaufland се стреми да стимулира националната и регионална икономика и инфраструктурата по места с общи инвестиции от 1,9 млрд. лв. Компанията непрекъснато развива своята политика за устойчиво развитие и под мотото „Действията носят промяната“ се ангажира с различни социални и екологични дейности – от използването на енергийно ефективни технологии и проектирането на нови сгради с мисъл за природата, през подкрепата на уязвими групи до намаляването на пластмасата.

Последни
Анкета
Къде ще посрещнете Нова година?

Резултати