Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Вести от Дунав до Балкана
Здраве

Благородна кауза обедини деца, родители и учители

  20.12.2022 14:57
Благородна кауза обедини деца, родители и учители

Благородна кауза обедини деца, родители и учители от Детска градина „Слънчице“ в Мездра

В навечерието на едни от най-големите православни празници - Рождество Христово, деца, родители и екипът на Детска градина „Слънчице“ в гр. Мездра се обединиха около благородната кауза: Да дарим надежда на Дени!

Денислава Петрунова е диагностицирана с детска церебрална парализа. Тя посещава редовно четвърта възрастова група в детската градина, където среща приятели и радва всички със своята неотразима усмивка. Дени е трето дете на сем. Петрунови, в което получава много обич, грижа и подкрепа. Но в битката с коварното заболяване често срещат затруднения: необходими са системни рехабилитации, които се провеждат в София и така важните специални обувки, които също са непосилни за семейството.

Ето защо родители - членове на Ателие „Чудотворница“, и екипът на ДГ „Слънчице“ решихме да организираме благотворителен базар в подкрепа на Дени под наслов: „Доброто има дъх на Коледа“.

Ателие „Чудотворница“ е сформирано като дейност по проект „Слънцето се крие в детските усмивки“, реализиран по Национална програма „Хубаво е в детската градина“. Родителите, членове на клуба, са активни партньори на детската градина, дават предложения и инициират различни мероприятия, с цел приобщаването им към живота в детското заведение.

За осъществяване на каузата „Доброто има дъх на Коледа“ бяха изработени над 500 различни коледни сувенири от родители, децата и екипа на детската градина. Проведени бяха „Коледни работилнички“ с деца и родители по групи, а изделията изпълваха всеки ден групите с красота.

Коледният базар се проведе в три последователни дни пред сградата на Община Мездра, за което благодарим на Общинската администрация и на нейните служители за предоставената ни възможност. Студеното време не попречи на няколко истински герои, които продаваха сувенирите чак до вечерта с много усмивки и ентусиазъм. Благодарим Ви!

Кулминацията на благотворителната инициатива беше в ДГ „Слънчице“, където бе подреден кулинарен базар и се състоя коледен празник за Дени. В тях се включиха също ученици и учители от Професионална гимназия „Алеко Константинов“ и потребители на Комплекс социални услуги за деца и лица с увреждания. Приятна изненада поднесоха акробати от столичната трупа „Канетикс“ с артистичен директор Сирма Добрева, които изпълниха „Танцът на пеперудите“.

След приключване на благотворителния базар събраните средства ще бъдат предоставени на семейството на Дени.

Екипът на Детска градина „Слънчице“, децата и родителите от ателие „Чудотворница“ благодарят на всички, които се включиха в благотворителната инициатива!

Калина Арсенова, директор на ДГ „Слънчице“ - гр. Мездра

Последни
Анкета
Къде ще посрещнете Нова година?

Резултати